Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 12 éve

Brit "nem" a 48 órás munkaidőkorlátra

Gordon Brown brit pénzügyminiszter csalódást okozott a szakszervezeteknek közelmúltban tett bejelentésével, miszerint határozottan ellenzi a legfeljebb 48 órás munkahét hazájában történő bevezetését.

A bejelentésre az állami és magánszektorból mintegy 1,2 millió tagot tömörítő Amicus szakszervezet éves konferenciáján került sor. "Mivel kereskedelmünk 50 százalékát Európával bonyolítjuk, s mivel a kereskedelem bővülésén keresztül az euróövezet plusz 1 százalékos növekedése Nagy-Britanniában plusz negyed százalékos növekedést eredményezhet - ellenállunk minden olyan kísérletnek, amely a 48 órás munkahét alóli mentesség megszüntetésére irányul. Ugyanakkor mindent megteszünk annak érdekében, hogy garantáljuk a brit vállalatok hozzáférését az európai gazdaság valamennyi kulcsfontosságú ágazatának szerződéseihez és piacaihoz, s ezáltal Nagy-Britannia munkavállalóinak és iparának megfelelő helyet biztosítsunk a versenyben" - fogalmazott Gordon Brown.

Gordon Brown emellett azt is bejelentette, hogy az állami szektorban dolgozók a közeljövőben nem számíthatnak semmiféle plusz juttatásra, sem számottevő béremelésre.

A pénzügyminiszter bejelentését Derek Simpson az Amicus főtitkára óvatos megfogalmazásban bírálta: "Bár a kormánnyal nem szeretnénk összeütközésbe kerülni, nem fogunk az alacsonyabb bérek és a hosszabb munkaidő mellett kampányolni. A kormány korábban úgy nyilatkozott, hogy a keményen dolgozó családok boldogulását kívánja előmozdítani - mi ebből egyelőre csak a kemény munkát látjuk, a családok érdekeit nem."
Follow hrportal_hu on Twitter

Kapcsolódó tartalmaink 1 2 3 Bezár