Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 4 éve

Cafeteria: fizet-e kártérítést az állam?

A DK választ vár a kormánytól arra, hogy az Európai Bíróság cafeteriaügyben hozott ítélete kötelezi-e a magyar államot kártérítés megfizetésére a tönkretett cégeknek - közölte Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke, európai parlamenti (EP) képviselője.

images

A DK választ vár a kormánytól arra, hogy az Európai Bíróság cafeteriaügyben hozott ítélete kötelezi-e a magyar államot kártérítés megfizetésére a tönkretett cégeknek - közölte Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke, európai parlamenti (EP) képviselője kedden az MTI-vel.

Az Európai Unió Bírósága keddi ítélete szerint nem egyeztethetők össze az uniós joggal a SZÉP-kártya és az Erzsébet étkezési utalvány rendszerének egyes elemei.

A Fidesz szerint a balliberálisok most sem a magyar emberek, hanem a multik mellé állnak.A Fidesz közleményében a Demokratikus Koalíció (DK) és a Magyar Liberális Párt (MLP) az Európai Bíróság cafeteriaügyben hozott ítélete kapcsán tett nyilatkozataira reagált.

A Fidesz-frakció szerint a balliberálisok annak örülnek, ha Brüsszel beleköt két olyan sikeres programba, mint az Erzsébet-utalvány és a SZÉP-kártya, amelyek azért szúrják a multik szemét, mert már nem "nyerészkedhetnek" a magyar embereken.

Az Erzsébet-utalványt a magyar étkezési utalványok forgalmazásából kiszorult és korábban extraprofitot szerzett multik támadták meg azért, mert helyettük ma már a magyar rászorulókat és gyermekeket segíti az utalványok forgalmazása - tették hozzá.

Hozzátették: a SZÉP-kártya a cafeteria-rendszer egyik legnépszerűbb eleme, amely jelentősen hozzájárul a magyar dolgozók terheinek csökkentéséhez, a belföldi turizmushoz, a gazdaság növekedéséhez és a vidéki munkahelyteremtéshez.

A Fidesz ezért azt kéri a kormánytól, hogy tegyen meg mindent azért, hogy megvédje a magyar emberek érdekeit és ezeket a programokat - írták.

Zavartalanul elfogadják az Erzsébet-utalványokat

Az Erzsébet-utalványok - akár papíralapon, akár kártyán rendelve - továbbra is a béren kívüli juttatás részeként adhatók, ezt a hatályos adójogszabályok biztosítják. Az Erzsébet-utalványok kibocsátása, elfogadása és beváltása elektronikus kártya formájában is zavartalanul folyik tovább - erősítette meg az Erzsébet-program honlapján olvasható közlemény azt követően, hogy az Európai Unió Bírósága az uniós joggal összeférhetetlennek mondta ki a SZÉP-kártya és az "Erzsébet étkezési utalvány" rendszer egyes elemeit.

  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter