kapubanner for mobile
Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 9 éve

Csak rugalmas munkahelyeket támogatna az LMP

Hatpontos határozati javaslatcsomagot nyújt be a parlamentnek az LMP a nők foglalkoztatásának javítása érdekében – jelentette be csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján a párt társelnöke.

Szél Bernadett arra hivatkozott, hogy az Eurostat statisztikája szerint az Európai Unión belül az utolsó helyen áll a hatévesnél fiatalabb gyermeket nevelő magyar nők foglalkoztatása.

Hangsúlyozta, hogy amíg az EU-ban ez a mutató átlagosan 59 százalékos, addig Magyarországon tavaly 36,1-ről 35,1-re esett vissza.

Az LMP azt javasolja, hogy hozzanak létre egy kormánybiztosi pozíciót a témában. Emellett csak akkor adnának járulékkedvezményt a munkáltatóknak, ha azok biztosítanák az anyák kérésének megfelelő rugalmas munkavégzési formákat – közölte.

Az elképzelés tartalmazza egy kifejezetten a kisgyermekes nőkre szabott vállalkozásfejlesztési program elindítását. Az LMP egyenlő, a gyermekek után járó normatívát szabna meg és a szülők dönthetnék el, hogy azt bölcsődében vagy családi napköziben vennék igénybe esetleg bébiszittert fizetnének belőle – folytatta Szél Bernadett.

A nők bérhátrányáról beszélő politikus hangsúlyozta, hogy meg kell erősíteni az Egyenlő Bánásmód Hatóságot. Végül azt mondta, hogy a fizetett apai pótszabadságot öt napról két hétre emelnék és bevezetnének egy hónap kötelező apai gyest.
  • 2023.12.31Készüljön fel a külföldön való jelenlétre a Global Mobility modullal! A külföldi üzleti jelenlét komoly versenyelőnyt kínál, ám egyúttal számos jogi kérdést is felvet. Ha a szervezet nincs tisztában a hatályos jogi háttérrel (pl. nemzetközi közjog, közösségi jog, társasági jog, munkajog, adójog, társadalombiztosítási jog, idegenrendészeti jog), akkor számos probléma, kockázati tényező merülhet fel. Az alap szintű modul tartalmazza a szükséges jogi szabályokat, folyamatábrákat (pl. Közvetlen befektetési lehetőségek, Tartózkodási, letelepedési és munkavállalási közjogi szabályok, Munkajogi szabályok, Adózási szabályok). A plusz szint egy online kurzussal egészül ki.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.26Műegyetemi Állásbörze A Műegyetemi Állásbörze Budapest legnagyobb és legrangosabb álláskereső rendezvénye. 1995 óta képez hidat a munkaadók és potenciális munkavállalóik között. Rendezvényről rendezvényre több újítással, színesebb programokkal, felméréssel és számos csatornával is találkozhatnak az érdeklődők.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Mi jelenti a legnagyobb kihívást a kis cégek számára?

Az MBH Bank felméréséből kiderül, hogy a vállalkozók egyre nagyobb arányban használnak digitális csatornákat. Teljes cikk

Több dolgozóra lenne szükség a kórházi fertőzések visszaszorításához

A szakszervezet szerint fontos lenne tudni, hogy hány dolgozó kapja el a kórházi fertőzéseket. Teljes cikk

Kihirdették, mikor lesz a 2024-es közigazgatási szünet

A döntés értelmében háromnapos leállás jön a közigazgatásban. Teljes cikk