Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 10 éve

Csökken az állami cégvezetők fizetése július elsejétől

Korlátozzák az állami cégvezetők javadalmazását július elsejétől, az állami tulajdonú társaságok felügyelőbizottsági és igazgatósági tagjainak tiszteletdíja a felére csökken, a vezetők havi bruttó fizetése pedig legfeljebb 2 millió forint lesz havonta.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. már korábban döntött a korlátozó intézkedésekről, és lesz, ahol megszüntetik az igazgatóságot, vagy összevonják a felügyelőbizottsággal.

Az újonnan kinevezett állami cégvezetők havi bruttó fizetése nem haladhatja meg a 2 millió forintot. A már munkaviszonyban lévő vezetőkhöz pedig, akiknek a havi bruttó fizetése ezen felül van, azzal a kéréssel fordult a vagyonkezelő, hogy fizetésük havi bruttó 2 millió forint feletti részét jótékony célra ajánlják fel. A vezetők ennek eleget téve a felajánlásokat megtették - mondták el korábban az MNV-nél.

A vezetők a 2008. évre megállapított prémiumuk - amelynek kifizetésére 2009-ben kerül sor - 50 százalékát már felajánlották az erdőtelepítési program megvalósítására. A felajánlások befizetése megkezdődött.

Az igazgatósági (ig) és felügyelőbizottsági (fb) testületek összköltségét 50 százalékkal csökkentik, három módon. Az MNV Zrt. megvizsgálja, mely társaságoknál szüntethető meg az ig. Ahol erre lehetőség van, ott a megszűnő testület jogkörét a továbbiakban a társaság első számú vezetője gyakorolja majd.

Az MNV Zrt. megvizsgálja továbbá, hogy mely társaságoknál nyílik lehetőség az ig-k és fb-k taglétszámának csökkentésére, meghatározza a létszámcsökkentés mértékét, és ezt követően racionalizálja a testületi létszámot, illetve dönt az ig- és fb- tagok tiszteletdíjának csökkentéséről.
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter