Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 6 éve

Csökkent a munkanélküliek száma Borsodban

Csökkent a regisztrált munkanélküliek száma az év hatodik hónapjában Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, ahol a járási munkaügyi kirendeltségek kevesebb, mint 54,5 ezer állástalant tartottak nyilván, miközben januárban csaknem 80 ezer volt a számuk.

A munkanélküliek számának mérséklődése március óta folyamatos Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, júniusban májushoz képest csaknem kétezerrel voltak kevesebben állás nélkül.

A regisztrált álláskeresők létszáma alapján számított munkanélküliségi arány június végén 19,2 százalék volt, ami az előző hónaphoz képest 0,6 százalékponttal, a tavalyitól 2,9 százalékponttal lett kevesebb. Az országos ráta 11,2 százalék.

A megye legkedvezőbb helyzetű körzeteiben, Miskolc, Tiszaújváros és Mezőkövesd térségében 14-15 százalékos volt ez az arány, Encs és Ózd körzetében viszont meghaladta a 30 százalékot.

Június végén a munkaügyi kirendeltségek csaknem 7500 pályakezdő álláskeresőt tartottak nyilván, 4,3 százalékkal, 307 fiatallal többet, mint egy hónapja.

Júniusban a munkaadók 4144 betöltetlen álláshelyet jelentettek be a munkaügyi kirendeltségeken, ez 811-el haladta meg a májusit.
  • 2019.11.21Transzformatív Team Coaching Lab A Transzformatív Team Coaching Lab alkalmat ad arra, hogy konkrét eseteken keresztül ismerkedj a módszertan erejével. Egy ügyféleset, amelyben a team coaching folyamat során transzformáltuk valódi kapcsolattá a csapatban élő projekciókat. Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter