Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 6 éve

Czibere: Mindenkinek biztosítani kell az értékteremtő munka lehetőségét

Egy összetartó társadalomban mindenkinek, köztük a fogyatékossággal élő, megváltozott munkaképességű embereknek is biztosítani kell az értékteremtő munka lehetőségét, hogy azon keresztül is bekapcsolódhassanak a helyi közösségek életébe - hangoztatta Czibere Károly, a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár.

A rendezvényen ismertették a most lezárult, 13,7 milliárd forintos uniós foglalkoztatási rehabilitációs programot, melybe csaknem 13 ezer embert sikerült bevonni. A projekt részeként ősszel minden megyében és Budapesten "rehabilitációs állásbörzéket" tartottak, ahol az érintettek több száz állásajánlat közül válogathattak.

Czibere Károly szerint a megváltozott munkaképességű embereknek lehetőséget és esélyt kell adni arra, hogy aktív életet éljenek, a kormány öt évvel ezelőtt ezért is alakította át a foglalkoztathatóságukat érintő jogszabályi környezetet és finanszírozási rendszert. A kormányzati paradigmaváltás lényege - ahogy a most lezárult programé is - az, hogy akiknek 25 éve még azt mondták, "rokkant vagy, nincs szükségünk rád", annak most azt üzenik: "gyere vissza, számolunk veled, számítunk a munkádra" - fűzte hozzá az államtitkár.

Kiemelte azt a kormányzati célkitűzést, hogy a korábban passzivitásra kényszerített emberek a munkán keresztül esélyt kapjanak a helyi közösségekbe való "beágyazódásra", visszailleszkedésre.

Arra hívta fel a figyelmet, hogy a program nem kizárólag a foglalkoztatás bővítéséről szól, hanem az önálló társadalmi részvétel megteremtéséről, ehhez pedig az kell, hogy a fogyatékossággal élőknél azt nézzék, hogy milyen értékteremtő munkára képesek.

Az államtitkár a most lezárult projektet értékelve arról is beszélt, hogy annak nemcsak "forintosítható" eredményei vannak, hanem olyanok is, amelyek hosszabb távon kamatoznak; így például, hogy a nő az érintettek önbecsülése és motivációja és könnyebben találnak majd munkát a nyílt munkaerőpiacon.

Az uniós projekt keretében megrendezett országos állásbörze-sorozat utolsó helyszínén, a Dürer rendezvényházban szerda délelőtt mutatkoztak be a fogyatékossággal élő embereknek összességében több száz állást kínáló munkaadók.

Volt köztük számos egyesület, alapítvány és kis cég, de a XI. és a XV. kerületi önkormányzat egy-egy intézménye is, továbbá több nagyobb vállalat: az IBM, a GE, az Auchan, a McDonald's, a Magyar Posta és az Accor-Pannonia Hotels.

A munkaadók jellemzően 10-30 állásra vártak jelentkezőket, de akadt köztük olyan cég is, amely 100 megváltozott munkaképességű embernek kínált állást. A kínálatban textilipari, mezőgazdasági, szociális, élelmiszeripari, pénzügyi, számviteli, jogi, számítástechnikai és értékesítési munkakörök egyaránt szerepeltek.

A börzén munkát kínáló cégek képviselői közül többen az MTI-nek azt mondták, míg néhány éve nagyon nehezen találtak állást a megváltozott munkaképességű emberek, addig ma széles kínálatból válogathatnak.

Elmondták, a kínálati oldal elsősorban anyagilag érdekelt a fogyatékossággal élő emberek foglalkoztatásában; így például az őket alkalmazó cégeknek nem kell rehabilitációs hozzájárulást fizetniük, továbbá a rehabilitációs kártyával rendelkező munkavállalók után kevesebb járulékot kell fizetniük.
  • 2021.10.21Delta variáns - félelmek, hiedelmek, veszélyek... Mit kell tudni a harmadik oltásról? Dr. Szlávik János a Dél-pesti Centrumkórház OHI Infektológiai osztályának osztályvezető főorvosa. Tavaszi rendezvénysorozatunk során előadásában a Covid19 járványról, a vírus terjedéséről és a megelőzésről beszélt. Mostani előadásában a DELTA variáns okozta vélt és valós félelmekről, veszélyekről, a következő időszakra előrelátható helyzetről és a harmadik oltás kapcsán felmerülő bizonytalanságokról beszél. Részletek Jegyek
  • 2021.10.23Folyamatmenedzsment képzés A képzés célja a folyamatfejlesztés lépéseinek és módszereinek áttekintése, az alapvető folyamatelemzési és folyamatfejlesztési technikák megismerése és konkrét feladatokon, esettanulmányokon keresztül történő begyakorlása. A folyamatmenedzsment képzési program 3 modulból áll: Folyamatmenedzsment alapképzés (Business Process Management), Folyamat teljesítménymérés, folyamatcontrolling (Business Process Control) és Folyamatfejlesztés (Business Process Improvement). A képzések egymásra épülnek, a képzések alapját a BPM képzés adja meg, erre épül rá a BPC, majd végül a BPI képzés. Részletek Jegyek
  • 2021.10.28Távmunka, home-office - eltérő jogi álláspontok - eltérő munkajogi gyakorlatok. Hol hibázhatunk? Rizikók és irányok. Dr. Fodor T. Gábor elismert munkajogász, munkajogi előadó hazai és nemzetközi szinten munkajogi tárgyú cikkek szerzője. Előadásában a Covid19 járványhelyzet kapcsán felmerülő kérdések, tapasztalatok, munkajogi gyakorlatok kerülnek előtérbe, ide értve a home office és távmunka sajátosságait, különbségeit, de szóba kerülnek a veszélyhelyzetet követő időszak várható munkajogi aspektusai is. Részletek Jegyek
  • 2021.11.03A transzformatív tanulás-fejlesztés mestere – november 3-10-17. Építse fel korszerű L&D folyamatát és generáljon valódi változásokat a szervezete életében, képzésünk segítségével! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Ingyenes pályázatíró tréning indult

Az első tréningre péntekig lehet jelentkezni - ismertette a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal. Teljes cikk

Zala megyében robbant be legjobban az álláshirdetések száma

A meghirdetett állásokra érkezett pályázatok száma a 2019-es adatokhoz képest országos átlagban 3,3 százalékkal nőtt. Teljes cikk

Alkotmánybíróság: adható többletjog az oltottaknak

Az Ab megállapította, hogy az alaptörvény alapján veszélyhelyzet idején egyes alapvető jogok gyakorlása felfüggeszthető vagy az alaptörvényben... Teljes cikk