Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Czomba Sándor: Munkahelyteremtéssel a régiók felzárkóztatásáért

A leghátrányosabb helyzetű régiók felzárkóztatása elsősorban munkahelyteremtéssel valósítható meg, amelyet a kormány a jövőben is fontos feladatának tekint - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára sajtótájékoztatón csütörtökön, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Vásárosnaményban.

Czomba Sándor - aki a beregi térség országgyűlési képviselője is - a tájékoztatón hangsúlyozta: az ország keleti és nyugati területei között nagy gazdasági különbségek vannak, ezt pedig beruházásokkal, munkahelyek létesítésével és a fiatal munkaerő helyben tartásával lehet orvosolni.

A Bereg fejlődik, ezt bizonyítja a több mint 6,3 milliárd forint értékű árvízvédelmi töltésfejlesztés és az új Tisza-híd építése. A tervek szerint 2014-ben Vásárosnaményig ér majd az M3-as, jövőre pedig elindul a beregi árapasztó tározó építése, ami közel 30 milliárd forintos beruházást jelent - sorolta Czomba Sándor. Hozzátette: az ezekhez hasonló infrastrukturális fejlesztések nélkül elképzelhetetlen a térség felzárkóztatása.

Az államtitkár szavai szerint a kormány a jövőben nagyobb hangsúly fektetne az úgynevezett szabad vállalkozási övezetekre, ezekkel - elsősorban az elsődleges munkaerőpiacon - lehetne a foglalkoztatás bővülését elérni.

Geopolitikai szempontból óriási előnyei van a térségnek, erre alapozva a következő években jelentős fejlesztések valósulhatnak meg - fűzte hozzá Czomba Sándor.

A szakpolitikus újságírói kérdésre válaszolva kitért arra, hogy a beregi és szatmári térség lakosságának jobb kórházi ellátását, illetve a betegellátás "fehér foltjainak" csökkentését szolgálja az a két mentőállomás, amelyeket a tervek szerint Tiszaadonyban és Kölcsén alakítanának ki.

A beruházáshoz európai uniós forrásokat használnának fel, az erről szóló pozitív döntést követően indulhat el a konkrét beruházás - mondta Czomba Sándor.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Kölcsönzött munkaerőt keres az elbocsátottak helyére az oroszlányi Wescast

Munkaerő közvetítő cégen keresztül toboroz dolgozókat a Wescast, mely a szakszervezet szerint 180 embert bocsátott el nemrég. Teljes cikk

Augusztus 31-ig lehet pályázni a munkahelyvédelmi programra

Van olyan nagyvállalat, amelyik 3500 dolgozójával vesz részt a programban - mondta el Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár. Teljes cikk

266 ezer 300 forint volt a nettó átlagkereset márciusban

A reálkereset 4,6, a nettó átlagkereset 9,6 százalékkal nőtt z előző év azonos időszakához képest. Teljes cikk