Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 15 éve

DAM-felszámolás: "Lenni vagy nem lenni? Ez itt a kérdés!"

A DAM Steel Rt. kohászati vállalkozása csődbe ment. A felszámolási eljárás során a cég tulajdonjogát megvásárolni kívánó vállalatok közül a Donbass-csoport bizonyult a legjobbnak, ám mind a mai napig nem történt előrelépés az ügyben. A kohászatnak ugyanis nem kis tartozása van a dolgozók és beszállítók felé. Mindeközben a gyár 250 dolgozójának negyedéves fizetését tartották vissza azt remélve, hogy hamar megállapodásra jutnak a DAM utódlását tekintve. Erre azonban máig nem került sor.

Mint azt a Népszabadság értesülései alapján megtudhattuk, a DAM területén dolgozó több tucatnyi vállalkozás, illetve a DAM Energy Kft 250 dolgozója munkásgyűlést hívott össze, ahol tisztázták: a sztrájktól sem riadnak vissza annak érdekében, hogy megkapják elmaradt bérüket. Többek között ez is szerepelt a -tegnap az ügyvezetésnek átadott- petícióban, melyben arra követelnek választ, hogy a felvásárló cég leendő tulajdonosai hány alkalmazottnak kívánnak a jövőben is munkát adni.

Az egyeztető tárgyalások a petíció benyújtásával azonnal megkezdődtek, bár továbbra is kérdéses, hogy ki és mikor fogja kifizetni a dolgozók elmaradt, negyedéves bérét.A Népszabadság cikke nyomán
Follow hrportal_hu on Twitter