Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 12 éve

Demonstráció a Tisztes Munka Világnapján

A Tisztes Munka Világnapján, október 7-én hat szakszervezeti konföderáció közös demonstrációt szervez az emberhez méltó, tisztes munkáért.

A hat érdekvédelmi szervezet közös közleménye szerint a Tisztes Munka Világnapja arra hívja fel a figyelmet, hogy minden embernek joga van a munkához - olyan munkához, ami biztosítja a tisztességes megélhetést, az alapvető szükségletek kielégítését.
A világnappal a szakszervezetek és más civil szervezetek világméretű megmozduláshoz való csatlakozásra szólítanak fel, amelyen 3 fő kérdést tűznek zászlóra. Így a munkához való jog, a szolidaritás, valamint a szegénység és az egyenlőtlenség felszámolása témák kerülnek fókuszba.

A Nemzetközi Szakszervezeti Szövetség (ITUC) az október 7-i kampányt a már folyamatban lévő akciókhoz kapcsolva képzeli. Minden országban fontos kérdés a tisztességes munka - függetlenül annak fejlettségi szintjétől.

A tisztességes munka koncepciója keretében sok kérdéssel foglalkoznak, ezek között a migrációval a diszkriminációval, az egyenlőséggel, a kényszermunkával, az emberekkel való üzérkedés témájával, de a gyermekmunka problémáiról is szó esik. A második téma olyan gyakorlati akciókra összpontosít, amelyek magukban foglalják a különböző országbeli szervezetek két és többoldalú együttműködését a szolidaritás elveinek szellemében. A szegénység és az egyenlőtlenség felszámolása kapcsolódik a szegénység elleni világkampányhoz, illetve a globális kereskedelem, segély és beruházás kérdéséhez. A szegénység elleni világkampány a szegénység felszámolását célozza világszerte, növekvő fejlesztési segélyek, eltörölt külső adósságok, az igazságos kereskedelmi támogatás és a jobb globális kormányzás által, amely magában foglalja az emberi és szakszervezeti jogok teljes elfogadását is.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter