Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 13 éve

Demonstráció a Tisztes Munka Világnapján

A Tisztes Munka Világnapján, október 7-én hat szakszervezeti konföderáció közös demonstrációt szervez az emberhez méltó, tisztes munkáért.

A hat érdekvédelmi szervezet közös közleménye szerint a Tisztes Munka Világnapja arra hívja fel a figyelmet, hogy minden embernek joga van a munkához - olyan munkához, ami biztosítja a tisztességes megélhetést, az alapvető szükségletek kielégítését.
A világnappal a szakszervezetek és más civil szervezetek világméretű megmozduláshoz való csatlakozásra szólítanak fel, amelyen 3 fő kérdést tűznek zászlóra. Így a munkához való jog, a szolidaritás, valamint a szegénység és az egyenlőtlenség felszámolása témák kerülnek fókuszba.

A Nemzetközi Szakszervezeti Szövetség (ITUC) az október 7-i kampányt a már folyamatban lévő akciókhoz kapcsolva képzeli. Minden országban fontos kérdés a tisztességes munka - függetlenül annak fejlettségi szintjétől.

A tisztességes munka koncepciója keretében sok kérdéssel foglalkoznak, ezek között a migrációval a diszkriminációval, az egyenlőséggel, a kényszermunkával, az emberekkel való üzérkedés témájával, de a gyermekmunka problémáiról is szó esik. A második téma olyan gyakorlati akciókra összpontosít, amelyek magukban foglalják a különböző országbeli szervezetek két és többoldalú együttműködését a szolidaritás elveinek szellemében. A szegénység és az egyenlőtlenség felszámolása kapcsolódik a szegénység elleni világkampányhoz, illetve a globális kereskedelem, segély és beruházás kérdéséhez. A szegénység elleni világkampány a szegénység felszámolását célozza világszerte, növekvő fejlesztési segélyek, eltörölt külső adósságok, az igazságos kereskedelmi támogatás és a jobb globális kormányzás által, amely magában foglalja az emberi és szakszervezeti jogok teljes elfogadását is.
  • 2021.11.03A transzformatív tanulás-fejlesztés mestere – november 3-10-17. Építse fel korszerű L&D folyamatát és generáljon valódi változásokat a szervezete életében, képzésünk segítségével! Részletek Jegyek
  • 2021.11.23Folyamatmenedzsment képzés A képzés célja a folyamatfejlesztés lépéseinek és módszereinek áttekintése, az alapvető folyamatelemzési és folyamatfejlesztési technikák megismerése és konkrét feladatokon, esettanulmányokon keresztül történő begyakorlása. A folyamatmenedzsment képzési program 3 modulból áll: Folyamatmenedzsment alapképzés (Business Process Management), Folyamat teljesítménymérés, folyamatcontrolling (Business Process Control) és Folyamatfejlesztés (Business Process Improvement). A képzések egymásra épülnek, a képzések alapját a BPM képzés adja meg, erre épül rá a BPC, majd végül a BPI képzés. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Egy közútkezelő meghalt, kettő megsérült az M1-esen történt balesetben

A Magyar Közútkezelő Zrt. egyik munkatársa a helyszínen vesztette életét. Teljes cikk

A szakképzett fiataloknak kedvez a vállalkozások munkaerő-támogatásának kiegészítése

A program kibővítésével a 30 év alattiak után így összesen kilenc hónapig kaphatnak támogatást a vállalkozások. Teljes cikk

Ezeken a helyszíneken ellenőriz a NAV a következő hetekben

A koszorúkat és virágokat árusító vállalkozások országszerte számíthatnak az adóellenőrök megjelenésére. Teljes cikk