Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 12 éve

Demonstrál a Közúti Közlekedési Szakszervezet

A Közúti Közlekedési Szakszervezet (KKSZ) szervezésében demonstrációt tartanak ma 12 órától a Szociális és Munkaügyi Minisztérium épülete előtt az autóbuszvezetők korkedvezményes nyugdíjával kapcsolatos jogszabály miatt.

A szakszervezet szerint elfogadhatatlan, hogy a buszok típusától függjön, hogy a járművezető igénybe veheti-e a korkedvezményes nyugdíjat vagy sem. A tiltakozó eseményre mintegy 1500-2000, a menetrendszerinti buszközlekedésben dolgozó volános illetve BKV-s buszvezetőt, és karbantartó munkavállalót várnak.

A KKSZ szerint a törvény diszkriminatív, mert a buszvezetőknek járó korkedvezmény annak függvénye, hogy a munkavállaló vezetett-e olyan járművet, amelynek típusa a korkedvezményre jogosít. A jogszabály szerint ugyanis az 1992. március elseje előtt forgalomba állított buszok egységesen jogosítanak a korkedvezményre, az ennél fiatalabb járműveket viszont minősíttetni kell.

A KKSZ elnöke jelezte: azt is követelik, hogy a közlekedésben dolgozó karbantartók is kerüljenek bele a kedvezményre jogosító munkaköri jegyzékbe, mert a munkavállalók szervezete ebben a munkakörben szintén fokozott igénybevételnek van kitéve.

A munkavállalói érdekképviselet azt is szeretné elérni, hogy az állam vállalja át a közszolgáltatást végző társaságoknál a korkedvezményes munkakörben dolgozók utáni korkedvezmény-biztosítási járulékot.

  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter