Megjelent: 3 éve

Egy három- és egy ötnapos BKV sztrájk is lesz áprilisban

Április 18-án 0 órától háromnapos sztrájkba kezdenek a BKV dolgozói, jelentette be két nagy szakszervezet. Majd április 24-étől lesz egy másik, ötnapos sztrájk, írja az Index. Lesz olyan órája a sztrájknak, amikor egy jármű sem indul el.

images

A bértárgyalásokon, a szakszervezetek úgy érzik, nem kaptak érdemi javaslatot a munkáltatótól a béremelésre, így a BKKSZSZ és a VTDSZSZ sztrájkot hirdetett két hullámban.

A szakszervezetek 30%-os bérfejlesztést akarnak elérni három év alatt, ahogy arról több állami vállalatnál megállapodás született.

A törvény szerint az sztrájk első napján minden órában, minden viszonylaton üzemeltetni kell a járművek 60%-át. A második napon viszont csak napi átlagban kell a 60 százalékot kiadni, így a járműveket úgy tudják csoportosítani, hogy bizonyos órákban ne induljon el egy sem, az alvállalkozói buszokat kivéve, írja az Index.

Bizonyos buszvonalakat és a HÉV-et nem érinti a sztrájk. A béremelés hiányában a szakszervezetek szerint tavaly a munkavállalók 10%-a távozott a vállalattól, így több hiányszakma is kialakult.

Index
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter