kapubanner for mobile
Megjelent: 11 hónapja

Egy jó főzőlappal séfnek érezheted magad!

A modern indukciós főzőlapok számos előnnyel rendelkeznek a hagyományos gáztűzhelyekhez képest, így nem véletlen, hogy egyre elterjedtebbé válnak a háztartásokban.

Ebben a cikkben a főzőlapok általános előnyeiről adunk bemutatást, valamint ezenfelül még egy szuper receptet is mutatunk majd. Ezt az újragondolt klasszikust akár egy szuper AEG főzőlap segítségével is elkészítheted!

Mitől olyan népszerűek a főzőlapok?

Egy jó főzőlappal séfnek érezheted magad!
 

Ezek az eszközök nem véletlenül válnak egyre és egyre keresettebbé, ugyanis számos előnnyel bírnak hagyományos társaikhoz képest.

  1. Energiahatékony működés: az indukciós főzőlapok akár 40-50%-kal kevesebb energiát használhatnak, mint hagyományos társaik.
     
  2. Biztonság: ezek az eszközök nem lánggal működnek, hanem a mágneses indukció elve melegíti fel a rajtuk lévő edényt. Ennek köszönhetően csak az edény melegszik, a főzőlap nem, ezáltal minimálisra csökken az égésveszély.
     
  3. Nem melegíti a konyhát: az előbb említett elv miatt nem keletkezik felesleges hő, így a konyhában nem fog csorogni rólunk a víz ételkészítés közben.
     
  4. Gyors: a speciális technológiának köszönhetően az ételek gyorsabban elkészülnek rajta, mint a klasszikus, gázos vagy elektromos főzőlapokon.
     
  5. Könnyű tisztíthatóság: az egyszerű, sima felület nemcsak rendkívül dizájnos és elegáns, hanem nagyon könnyen tisztítható is. Egy indukciós főzőlap esetén nem kell majd zsíroldóval vakarni az odaégett maradékokat.
     
  6. Különféle méretekben kapható: a főzőlapok között számos méretet találhatunk. Elérhetők igazán pici, helytakarékos változatok is a normál méretek mellett, de akár nagycsaládosok számára is ideális, extra nagy verziót is kaphatunk.

Felturbózott klasszikus: pankó morzsás sertés gombamártással

Egy modern főzőlap ideális lehetőséget kínál arra, hogy a hagyományos fogásokat kissé újragondoljuk és élvezetté tegyük a főzést: javasoljuk, hogyan készítsd el a pankó morzsás sertéstarját, amelyet egy ínycsiklandó gombamártással is megbolondíthatsz!

A sertéstarját a szokásos “rántott hús módszerrel” szükséges előkészíteni, tehát a szeletelés után klopfolni kell, panírozni, majd olívaolajban alacsony-közepes hőfokon kisütni.

A gombamártáshoz szükséged lesz vajra, salottahagymára, tejszínre, paradicsompürére, marhahúsleves alaplére, vörösborecetre, kakukkfűre és természetesen gombára. A főzőlapon pirítsd aranybarnára a vajon a gombát, majd tedd félre. A salottát tedd fel a főzőlapra egy kis vajjal, és párold, míg meg nem puhul. Ezután jöhet a paradicsompüré, majd az alaplé és a tejszín. A maradék hozzávalókkal fűszerezd, sűrűsödésig melegítsd.

Mindehhez sült köménymagos burgonyát ajánlunk köretként.

A főzőlapokkal te is konyhamester lehetsz!

Mint láthatod, egy ilyen különleges fogás is könnyen elkészíthető egy minőségi főzőlapon, ráadásul úgy, hogy szuper élmény lesz a főzés.

Hidd el, téged is elvarázsol majd a folyamat, és a megfelelő eszközzel te is séfnek érezheted magad!

Eldönttöted már, mikor lesz új főzőlapod?

  • 2025.10.01HVG Állásbörze 2025 Toborozz országosan 3 nap alatt - online, foglalj virtuális standot!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2025.10.07Óbudai Egyetem Állásbörze Jöjjön el, legyen kiállító! Kerüljön közvetlen kapcsolatba tehetséges, frissen diplomázó vagy végzős hallgatókkal, akik készen állnak a szakmai pályafutásuk elindítására. Akik naprakészen ismerik a legújabb technológiákat, elméleteket és iparági trendeket.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2025.10.14Műegyetemi Állásbörze A Műegyetemi Állásbörze Budapest legnagyobb és legrangosabb álláskereső rendezvénye. 1995 óta képez hidat a munkaadók és potenciális munkavállalóik között. Rendezvényről rendezvényre több újítással, színesebb programokkal, felméréssel és számos csatornával is találkozhatnak az érdeklődők.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2025.10.21Pannon Állásbörze 2025. A Pannon Állásbörze – ahol a jövő szakemberei és a legjobb munkaadók találkoznakinfo button Részletek ticket button Jegyek