Megjelent: 10 hónapja

Egy nap alatt egymillió ember kapott bértámogatást Nagy-Britanniában

Már a bértámogatási program indulásának első napján több mint 140 ezer cég és egymillió munkavállaló jelentkezett Nagy-Britanniában. Ott az állam az ideiglenesen elbocsátott munkavállalók bérének 80 százalékát fizeti ki.

images

images

Nagy-Britanniában a koronavírus-járvány miatt ideiglenesen elbocsátott munkavállalók bérének 80 százalékát fizeti ki az állam.

A program indulásának első napján 8 óra alatt több mint 140 ezer cég jelentkezett bértámogatásért, és 1 millió ember részesült benne - írja a Reuters.

A koronaválság következtében több mint egymillió brit dolgozót bocsátottak el ideiglenesen a munkaadók - mondta a brit pénzügyminiszter, Rishi Sunak.

Ha ezek a munkavállalók nem részesültek volna a kormány támogatásában, elveszítették volna a munkájukat és a jövedelmüket - hívta fel a figyelmet a miniszter.
  • 2021.01.25HR Üzleti Vezető Mentoring és Workshop online program Inspirációt és támogatást nyújt HR vezetőknek és a jövő HR vezetőinek az üzleti vezetővé válásuk útján. Ajánlom minden olyan HR vezetőnek, aki szeretné a HR funkciót üzletközpontúbbá tenni, meghatározó hatással lenni üzletre, stratégiára, döntésekre, nagyobb bizalmat, hitelességet és befolyást szerezni a felsővezetésben. Részletek Jegyek
  • 2021.02.04Stratégiai- és teljesítmény controlling A vezetők elmondása alapján a controlling gyakran utókalkuláció fókuszú, célja a pénzügyi számvitel kiszolgálása. Ez a kutatás is rávilágít arra, hogy kimutathatóan sikeresebbek azok a vállalatok, ahol a vezetők támaszkodhatnak a controller tevékenységére. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Sztrájkolnak a szlovén rendőrök

Figyelmeztető sztrájkba lépett hétfőn a szlovén rendőrök egy része, mert szerintük a kormány nem tartotta be a rendőrség helyzetének... Teljes cikk

Csökkent a munkanélküli segélyt kérők száma az Egyesült Államokban

A tartósan munkanélküli segélyt kérők száma 5 millió 72 ezerre süllyedt. Teljes cikk

20 év után újra vezethetnek metrót a nők Oroszországban

Oroszországban 456-ről 100-ra csökkent azon munkák száma, amiket csak férfiak vállalhatnak. Teljes cikk