MÁV 
Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 6 napja

Egy pénztár sem volt nyitva a Keletiben, mert lebetegedett az éjszakás munkatárs

A MÁV ilyen rövid időn belül nem tudta pótolni a lebetegedett éjszakás pénztárost.

Vasárnap este 19:15-től hajnalig egyetlen pénztár sem volt nyitva a Keleti pályaudvaron, számolt be róla az RTL Klub Híradója. Az utasoknak azt javasolták, hogy automatákból vegyék meg a jegyüket, ám a csatorna szerint hétfőn is akadt több olyan készülék, mely nem fogadott el készpénzt, csak bankkártyát, vagy egyiket sem. Biber Anett, a MÁV szóvivője a Híradónak elmondta, a jegypénztárak azért tartottak zárva, mert lebetegedett az egyetlen éjszakás dolgozó, akit a társaság ilyen rövid időn belül nem tudott pótolni. A Híradó emlékeztetett rá, hogy egy héttel korábban a Nyugati pályaudvaron zártak be részlegesen a pénztárak, azt az esetet a létszámhiánnyal magyarázta a MÁV.

A Közlekedő Tömeg Egyesület szerint egyre aggasztóbb, hogy nincs elég vasutas, és a létszámhiány a szolgáltatás színvonalát is befolyásolja. A MÁV adatai szerint augusztusban 30 vonat nem tudott elindulni, mert nem volt rá személyzet. Biber Anett szerint a társaságnál folyamatosan indulnak a tanfolyamok, a munkatársaik eldönthetik, vállalnak-e túlórát, emellett a nyugdíjasok visszafoglalkoztatásával igyekeznek csökkenteni a létszámhiányt.

Ahogy arról mi is hírt adtunk, a Fónagy János államtitkár által közölt adatok szerint 970 ember hiányzik a MÁV-csoportnál.

RTL Klub Híradó
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Nem érinti a pécsi üzemeket a British American Tobacco leépítése

A vállalatcsoport által bejelentett változások a munkaerő alig több mint 4 százalékát érintik. Teljes cikk

Pótlékemelést ígértek a bölcsődei dolgozóknak

Rétvári Bence szerint összesen pár százaléknyi kisgyermeknevelői álláshely betöltetlen, derül ki a Magyar Nemzet cikkéből. Teljes cikk

Tovább nőhet a leépítések száma az Electroluxnál?

A Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnöke az ATV-n beszélt az Electroluxnál történő elbocsátok okairól. Teljes cikk

Kapcsolódó hírek