Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 5 éve

Egymillióan keresnek kevesebbet a létminimumnál

Gúr Nándor szerint az elmúlt négy évben nőtt a különbség a minimálbér és az egy főre eső létminimum összege között. Kifejtette: 2010-ben 60 236 forint volt a minimálbér, ma 66 483 ezer forint, közben 18 százalékos infláció is volt, az egy főre eső létminimum összege pedig négy év alatt 77-78 ezerről 88 ezer forintra nőtt.
A szocialista országgyűlési képviselő azt mondta, a kormány növelte a minimálbér terheit 30 ezer forinttal 2010-hez képest.

Az ellenzéki politikus szerint "megélhetésalapú" társadalomra van szükség, amelynek az alapja a megfizetett munka. Ezzel kapcsolatban beszélt arról, hogy az Orbán-kormány a közfoglalkoztatásban dolgozók bére vásárlóértékének egyharmadát elvette.

Cinizmusnak nevezte, hogy a miniszterelnök azt mondja, csökken a szegénység, amikor egymillióan kevesebbet keresnek az egy főre eső létminimumnál.

Bangóné Borbély Ildikó azt mondta, a kormány 20 milliárd forintból meg tudná oldani a szociálisan rászoruló gyermekek nyári étkeztetése mellett a téli szünet alattit is. Elmondta, hogy a nyári szünetben egy gyermek étkeztetésére naponta 440 forint van, a teljes nyári étkeztetés egy gyerekre fordított összege pedig 22-23 ezer forint.

Hozzátette: a téli szünet 15 napjára ennél jóval kevesebb összeg kellene, és a kormány ezt a problémát nem akarja megoldani. Szorgalmazta a szociális étkeztetés kiterjesztését, mert nem csak a 3 év feletti gyerekek éheznek.

Bangóné Borbély Ildikó sajtóhírekkel kapcsolatban beszélt arról, hogy a Hegedűs Zsuzsa miniszterelnöki főtanácsadóhoz köthető Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány 608 millió forintot költött el 2010–2013 között, az alapítvány többi között Spanyolországból hozta a csibéket, míg Franciaországból a kacsákat, az állatok szállítására pedig 163,5 millió forintot költöttek - ismertette. Az ellenzéki képviselő szerint 22 ezer forinttal számolva több mint egymillió adag ételt lehetne főzni 163 millióból.
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter