Megjelent: 14 éve

Egymilliós fizetést is kínálnak a KarrierExpón

Az érdeklődők harmada inkább csak tájékozódik, bár az őszi KarrierExpón is több mint háromezer diplomásnak való állást kínálnak. A közel száz kiállító munkaadó között van olyan is, aki akár az egymillió forint havi fizetést is megadná a tökéletes jelöltnek.

Az országos, integrált állásbörze diplomázóknak, fiatal diplomásoknak szól november 12-13-án a Budapesti Corvinus Egyetem Fővám téri főépületében. Az elmúlt 13 évben az intézmény Karrier Irodája már több mint 25 hazai és nemzetközi állásbörzét szervezett, folyamatosan alkalmazkodva a munkaerőpiac keresleti és kínálati oldalának igényeihez – írja a Profession.hu.

Csábító ajánlatok

A munkaadóknak alig az egytizede kínál 200 ezer forint alatti fizetést, és a legtöbb munkáltató bruttó 200-260 ezret kínál a diplomás pályakezdőknek. Fontos persze szem előtt tartani, hogy nem mindegy, melyik és milyen típusú az a felsőoktatási intézmény és diploma, amellyel állásért kopogtat a frissdiplomás. A legjobbaknak a cégek 30 százaléka akár 300 ezer forint feletti havi fizetést is megad. Andrási Monika, a Karrier Iroda igazgatója elmondta: van egy olyan kiállítójuk is, aki havi egymilliós fizetést adna a szerencsés befutónak.

A munkaadók kétharmada cafeteria rendszert is alkalmaz, és a fizetés mellett változatos béren kívüli juttatásokkal igyekszik dolgozóit motiválni. A rendezvényen legalább 3000-4000 állásajánlatot hoznak a kiállítók, ennek több mint harmadát maguk a munkaadók, a többit személyzeti tanácsadók.

Gazdász- és informatikushallgatók előnyben

A legtöbb munkaadó pénzügyi, értékesítési, informatikai, számviteli és kontrolling területre keres jelölteket, de több tucat adminisztrációs, HR-es pozíció, de vezető-utánpótlási vagy gyakornoki program is várja a pályázókat. A marketing, a műszaki, a tanácsadói, a termelési és minőségügyi állások szintén gyakoriak, mindegyiket 15-20 munkaadó is hirdeti. Ezek ugyan jobbára hazai állások, ám legalább 30 cég külföldi karriert is kínál.

Minden harmadik résztvevő csak tájékozódni, kapcsolatot építeni érkezik. 35 százalékuk állást, 29 százalékuk pedig szakmai gyakorlati helyet keres – áll a KarrierExpo 2008. tavaszi felmérésében. Az őszi rendezvényen közel 100 munkaadó – hazai és nemzetközi, közép- és nagyvállalat, a közszféra és néhány nonprofit szervezet – vesz részt. A vállalatok továbbra is jól kommunikáló csapatjátékosokat keresnek, akik erősek a problémamegoldásban, nyitottak és rugalmasak, illetve analitikus gondolkodásra is képesek. A munkaadók 86 százaléka várja el az angol nyelvtudást a fiatal diplomásoktól, míg 15, illetve 10 százalékuk a német és francia tudást értékeli.
  • 2023.03.22recruiTECH konferencia A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét. Részletek Jegyek
  • 2023.03.30euChance KLUB Elindult az euChance program, melynek egyik kulcs eleme a networking lehetőséget biztosító euChance KLUB. Szeretettel meghívjuk a 2023-as év első eseményére. 2023. március 30. 9:00-11:00 Nem Adom Fel Kávézó 1086 Budapest, Magdolna utca 1. Részletek Jegyek
  • 2023.04.28Vezetői Best Practice Fórum VEZETŐI ÉS SZERVEZETI KOMMUNIKÁCIÓ, MOTIVÁCIÓ A fórum célja a vezetői legjobb gyakorlatok megosztása Részletek Jegyek
  • 2023.05.18Lean Konferencia Lean és digitális transzformáció Lean, energiahatékonyság, folyamatfejlesztés. Részletek Jegyek