Megjelent: 12 éve

Egyre gyakoribb az elbocsátás

Finanszírozási, termelési és értékesítési gondok, költségcsökkentés, eladósodás, felszámolás, gyárbezárás - elsősorban ezek miatt kénytelenek a hazai cégek megválni a dolgozóiktól. Az idei év első negyedében több mint másfélszer annyi embert bocsátottak el a munkaadók, mint a tavalyi azonos időszakban.

Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat (ÁFSZ) adatai szerint most január-március között közel kilencezer dolgozónak mondtak fel. A vállalatok eddigi jelzései alapján az április-június, sőt az év második fele sem kegyelmez a munkavállalóknak.

A feldolgozóiparban működő cégek mellett a közigazgatás és az egészségügy foglalkoztatói jelentették be az illetékes munkaügyi központokhoz a legnagyobb létszámot érintő csoportos elbocsátásokat. Bár a közigazgatásban egy év alatt már így is 14 ezer embertől váltak meg a munkaadók, az első negyedévben további közel kétezer fős létszámcsökkentést jelentettek a munkaügyi központoknál a hivatalok.

A legmeglepőbb az egészségügyben zajló létszámcsökkentések alakulása: az első három hónapban több dolgozónak mondtak fel, mint tavaly egész évben.

A versenyszférát tekintve januárban például kétezer dolgozójából hatszázat küldött el a Flextronics Magyarország Kft.
A létszámcsökkentés a nyíregyházi üzemet érintette, az indok a megrendelési állomány ingadozása volt. A herendi Porcelánmanufaktúra az első negyedévben száz alkalmazottjától volt kénytelen megválni költségcsökkentés miatt. A marcali Mustang gyár megszűnésével négyszáz dolgozó veszítette el megélhetését.

Tavaly január-márciusban egyébként 123 cég jelentett be csoportos létszámleépítést; a legnagyobb mértékű elbocsátások Észak-Alföldön voltak, ahol több mint 1700-an veszítették el munkájukat három hónap alatt. Ez év január-márciusa között Közép-Magyarországon vált a legtöbb ember munkanélkülivé, számuk meghaladta a kétezer-háromszázat.

Március végén a Zala Bútor több mint száznegyven dolgozója kapta meg az értesítést az elbocsátásáról, az ő munkaviszonyuk április végével szűnt meg. A szombathelyi Savaria Gépgyár kilencven alkalmazottja szintén áprilisban lett állástalan a munkaadó felszámolása miatt. A cég vesztét a folyamatosan csökkenő megrendelések okozták. Az év negyedik hónapjában szűnt meg finanszírozási és értékesítési gondok miatt a kaposvári fagylaltgyár is, ahol közel félszázan dolgoztak.

Hatékonyságnövelésre hivatkozva nyolcvan dolgozó kapott felmondólevelet májusban a Dráva-Coopnál, további húsznak a második fél évben mondanak fel.

Július végéig 1070 ember veszíti el a munkáját a Jabil szombathelyi gyárában, mivel ebben az üzemben leáll a termelés. A gyártás átszervezése okozta az egri, kábelkötegeket gyártó Leoni 330 munkatársa állásának elvesztését is, ők szintén júliusban mennek utoljára munkába.

HTCC + Invitel = -200 fő

Ma jelenti be hivatalosan a HTCC csoport, hogy a következő két-három hétben 200 fővel csökkenti a létszámát - értesült a Világgazdaság. A lépést a párhuzamosságok megszüntetésével indokolják. Mint ismeretes, áprilisban vásárolta meg a Hungarotelt és a Pantelt birtokló HTCC a hazai vezetékes távközlési piac másik meghatározó szereplőjét, az Invitel Zrt.-t.

Azóta folyt az egyeztetés az üzemi tanácsok és a szakszervezetek bevonásával arról, hogy az együttesen 1550 főt foglalkoztató cégek integrációja nyomán hány álláshely válik feleslegessé - írja a Világgazdaság.


  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Egyre többen dolgoznak feketén

A Pénzügyminisztérium foglalkoztatásfelügyleti főosztályának az idei első félév munkaügyi ellenőrzéseinek eredményeit összefoglaló jelentése... Teljes cikk

A legígéretesebb hazai kkv-kat támogatják

A legígéretesebb kis- és középvállalkozásokat (kkv) ösztönzi a Magyar multi program, amelynek harmadik részében több mint 13 milliárd forint... Teljes cikk

Az emberek többsége jobban bízik a robotokban, mint a főnökében

Egy felmérése szerint az emberek többsége, 64 százaléka jobban bízik a robotokban, a mesterséges intelligencia (AI) használata egyre elterjedtebbé... Teljes cikk