Megjelent: 7 hónapja

Egyre népszerűbb itthon a munkaerő-kölcsönzés

Magyarországon a kölcsönzött munkavállalók aránya eléri az összfoglalkoztatottak 4,2-4,4 százalékát - írja a Világgazdaság.

A Világgazdaság cikke szerint 180-200 ezer kölcsönzött munkavállaló dolgozik ma a magyar munkaerőpiacon, ez az összes foglalkoztatott 4,2-4,4 százaléka. A lapnak nyilatkozó szakértő szerint ez a fajta foglalkoztatási forma a több száz fős cégek körében népszerű, melyeknél egyre magasabbak a HR- és adminisztrációs költségek.

Ezért egyre inkább megéri közvetítőket alkalmazniuk, ezzel komparatív költségelőnyt érhetnek el, hiszen a közvetítők nagy mennyiségben, olcsóbban hirdethetnek. Emellett a helyi irodáikban folyamatosan választják ki a munkavállalókat - adott esetben több cég számára is -, adatbázisaik pedig lényegesen nagyobbak, mint az ügyfeleiké” - mondta a Világgazdaságnak Juhász Csongor, a Prohuman ügyvezetője. Pelle Dávid, az MP Solutions Kft. Ügyvezetője szerint a kölcsönzés nem változtat a munkaerőhiányon, inkább az átmeneti munkaerőhiányra jelenthet megoldást, de sok cég alkalmazza hosszabb távon is ezt a módszert.

Világgazdaság
fotó: Pixabay
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter