Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Együttműködési megállapodást kötött a PDSZ és a Szolidaritás

Együttműködési megállapodást írt alá a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) és a Magyar Szolidaritás Mozgalom (Szolidaritás) csütörtökön, Budapesten.

Benedek Iván, a PDSZ budapesti választmányának ügyvivője az aláírást követő sajtótájékoztatón azt mondta, a pedagógusok egyre jobban felismerik, hogy együttműködésre van szükség, ennek egyik formája az a megállapodás, amelyet a Szolidaritással kötöttek. A PDSZ szerint a többi pedagógus szakszervezet és a kormány között létrejött megállapodás káoszt okozhat, ezért nem írták alá azt.

Benedek Iván "az államosítást és a tanárok kényszernyugdíjaztatását" említette példaként. Hozzátette: kilépésük a sztrájkbizottságból megerősítette, hogy minden szakszervezettel össze kell fogni a pedagógusok munka- és életkörülményének javítása érdekében.

Székely Sándor, a Szolidaritás társelnöke azt hangoztatta, hogy a Szolidaritás segítséget kíván nyújtani minden olyan szervezetnek, amely valódi nemet tud mondani ennek a kormánynak és valóban kiáll az emberek érdekeiért. A Szolidaritás elítéli azt, hogy a kormány csak azokkal tárgyal, akikről biztosan tudja, meg is tud egyezni velük - tette hozzá.

A szervezet társelnöke hangsúlyozta: ha sztrájk lesz, akkor a Szolidaritás mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a mögé minél több embert fel tudjanak sorakoztatni, és nem csak a pedagógustársadalomból, hiszen ez az egész ország ügye.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter