Megjelent: 13 éve

Együttműködik a MOK és a LIGA

Együttműködési megállapodás írt alá a LIGA Szakszervezetek és a Magyar Orvosi Kamara (MOK) az orvosok szakmai, gazdasági, szociális és munkavállalói érdekeinek hatékonyabb képviselete, védelme érdekében.

Ennek értelmében a jövőben a felek álláspontjukat az orvosokat, mint munkavállalókat érintő stratégiai kérdésekben egyeztetve alakítják ki - különös tekintettel a Kormány által megvalósítani kívánt egészségügyi reform végrehajtásához szükséges további jogszabályok megalkotására - írják sajtóközleményükben.

A LIGA Szakszervezetek a makroszintű érdekképviselet ellátása során a Magyar Orvosok Szövetségével való egyeztetés alapján előmozdítja az orvosok munkaviszonnyal kapcsolatos érdekeinek érvényesülését. A szakszervezeti konföderáció továbbá segítséget nyújt a Magyar Orvosok Szövetsége működésének és érdekérvényesítő-képességének hatékonyabbá tételében. A megállapodás rögzíti: az aláírók abban is érdekeltek, hogy a LIGA Szakszervezetek és a Magyar Orvosok Szövetsége közt szervezeti kapcsolat jöjjön létre.

A két szervezet arra törekszik, hogy az érintett orvosok Magyarország Európai Uniós csatlakozásának időpontjától kapják meg az ügyeleti időre járó elmaradt díjazásukat. Amennyiben ezt a kérdést a jogalkotás nem rendezi, a LIGA Szakszervezetek jogi segítséget ajánl a MOK hozzá forduló tagjainak.

Az aláírók az egészségügyi intézmények és az orvosok által kötött színlelt szerződésekkel való foglalkoztatás megszüntetése, legalizálása során felmerülő hátrányos következmények felszámolása érdekében törekednek a foglalkoztatottak számára kedvező megoldások kialakítására, valamint ezek jogszabályi szinten való megjelenítésére is - olvasható a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben.
  • 2020.12.05 Teljesítménymenedzsment és motiváció A résztvevők megtanulják, beosztottjaik teljesítményére ható területek helyes menedzselését. Képessé válnak akár munkavégzés közben hatásos, rövid coaching beszélgetések levezetésére. Megismerik a teljesítmény menedzsment eszközrendszerét. Részletek Jegyek
  • 2020.12.10Vezetői képzés - Emberek vezetése modul (C) A vezetői képzés célja az elméleti és gyakorlati vezetői tudás és kompetenciák fejlesztése. A résztvevők a képzésen megismerik a csapat és szervezetépítés és a munkatársak fejlesztésének, vezetésének és értékelésének alapvető vezetői eszközeit. A képzés résztvevői elsajátítják azokat a gyakorlatban alkalmazható technikákat, amelyek segítségével javítható a munkatársak elkötelezettsége és teljesítménye. Részletek Jegyek
  • 2021.01.25HR Üzleti Vezető Mentoring és Workshop online program Inspirációt és támogatást nyújt HR vezetőknek és a jövő HR vezetőinek az üzleti vezetővé válásuk útján. Ajánlom minden olyan HR vezetőnek, aki szeretné a HR funkciót üzletközpontúbbá tenni, meghatározó hatással lenni üzletre, stratégiára, döntésekre, nagyobb bizalmat, hitelességet és befolyást szerezni a felsővezetésben. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter