Megjelent: 4 éve

El kell ismerni a hibákat az MTA elnöke szerint

Az oktatás az utolsó pillanatban van, így a tanártüntetésekkel felszabadult energiákat arra kell használni, hogy az oktatás színvonala pozitív irányban változzon. A közoktatás reformját nem szabad pénzkivonási lehetőségnek tekinteni, mondta többek közt Lovász László az Akadémia elnöke, írja a 444.hu.

Az oktatás színvonala sokat romlott, és ez objektíven is kimutatható, úgyhogy érdemi változásokra van szükség. "Az utolsó pillanatban vagyunk, hogy tegyünk valamit az oktatás érdekében"- mondta Lovász László az Akadémián, az Emmi által szervezett konferencián.

A tanártüntetések alkalmat adhatnak arra, hogy új, fontos változások jöjjenek az oktatásban, és mindegyik félnek fontos látni, hogy ennek érdekében mit tehet. Bár nem csak a bérekről van szó, annak emelésével is vonzóbbá kell tenni a tanári pályát. A kormány szerepéről többek közt azt mondta, nem szabad a mundér becsületét védeni, hanem el kell ismerni a hibákat. Az újítás érdekében azonban a tanároknak is többet kell vállalniuk az MTA elnöke szerint.

444.hu
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Palkovics: a kormány elkötelezett, hogy a jövőben még több kiváló szakember kerüljön ki az egyetemekről

Palkovics László azt mondta, a kabinet elszánt az egyetemek fejlesztése mellett. Teljes cikk

Palkovics: a Semmelweis előrelépése a klinikai gyakorlaton alapuló felsőoktatás sikere

A Semmelweis Egyetem a kutatás területen érte el a legnagyobb növekedést. Teljes cikk

Meghosszabbították a felsőoktatási jelentkezések hitelesítési határidejét

Az Oktatási Hivatal a jelentkezők érdekeit szem előtt tartva hosszabbította meg az ügyintézési határidőt. Teljes cikk