Eladták az ózdi kohászati céget"/>
Megjelent: 13 éve

Eladták az ózdi kohászati céget

A felszámolás sorsára jutott ózdi Finomhengermű "Munkás" Kft. vagyonára meghirdetett második pályázat eredményes volt, így az új tulajdonos Ózdi Acélművek Kft. által befizetett vételárból a felszámoló rendezni tudja a fennmaradt bérköveteléseket - értesült a Népszabadság.

Az ózdi cég ukrán tulajdonosai 2006 első hónapjaira 1 milliárd 775 millió forint tartozást halmoztak fel. A felszámolás 2006. március 2-án indult. A felszámoló - a Contact Nord Kft. - ügyvezetője, Gulyik Zsolt először bérbeadással és a dolgozók továbbfoglalkoztatásával akarta áthidalni a kialakult helyzetet.

"Előrehaladott tárgyalások folytak az üzemeltetésről, amikor két amerikai bejegyzésű vállalkozás tulajdoni igényt jelentett be a cég vagyonának egy részére. Emiatt nem tudtam garantálni a per- és tehermentességet, így a tárgyalófél visszalépett, 350 alkalmazottat el kellett küldeni, a gyárat be kellett zárni" - mondta a felszámoló.

Gulyik Zsolt közölte: miután az amerikai igénybejelentőkkel megegyezett, pályázatot írt ki a cég vagyonára. Az első forduló sikertelen volt, az idén márciusban kiírt másodikra öten jelentkeztek. A kiírásban szereplő 325 millió forint plusz áfa összeget az Inter-Metalex Kft. megajánlotta, így Gulyik őket hirdette ki győztesnek. Több cég rendelkezett azonban elővásárlási joggal, közülük a német Aicher-csoporthoz tartozó Ózdi Acélművek Kft. hivatalosan bejelentette, hogy él a lehetőséggel, és megvásárolja a finomhengerművet - tudta meg a Népszabadság.

  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter