Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 11 éve

Elektronikusan is igényelhető a Széchenyi Kártya

A sikeres tesztek után már elektronikusan is igényelhető a kis- és középvállalkozásoknak hitelt nyújtó Széchenyi Kártya - jelentette be a KA-VOSZ Zrt. fejlesztési igazgatója Tatabányán sajtótájékoztatón.

Szép Zoltán elmondta, az elektronikus igénylés felgyorsítja az ügyintézést, és egyfajta előszűrőként bemutatja az érdeklődőknek az igénylés feltételeit és várható előnyeit.

Komárom-Esztergom megyében eddig csaknem háromezren jutottak a kártyához. A megyében kihelyezett hitelállomány több, mint 14 milliárd forint, az országosnak 2 százaléka - tette hozzá Juhász József, a kamara megyei elnöke, aki rámutatott arra is, hogy az igénylések számán látszik a gazdasági válság hatása, 2008-ban összesen 289, míg az idén szeptemberig 253 kérelmet továbbítottak.

A vállalkozók 1-25 millió forint összegű hitelhez juthatnak a kártyával, a 120 ezredik kártya szeptemberi átadásakor a kihelyezett hitel elérte a 700 milliárd forintot.

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke emlékeztetett arra, hogy 2000 óta Magyarország valamennyi kormánya támogatta a Széchenyi Kártyát. A jelenlegi tárgyalások szerint jövőre a korábbi kettő helyett csak egy százalék lesz a hiteltámogatás mértéke, a csökkenést a jegybanki alapkamat mérséklődésével indokolják.

A KA-VOSZ a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, illetve a Vállalkozók és Munkaadók Országos Szövetsége közös vállalkozása. A Széchenyi Kártya igénylések a társaságon keresztül jutnak el a bankokhoz, illetve a cég számol el a hiteltámogatással az államkincstárnak.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
50 milliárd forintos pályázat hazai mikro-, kis- és középvállalkozásoknak

A kiírásra az 5 és 249 fő közötti munkavállalót foglalkoztató vállalkozások nyújthatnak be pályázatot. Teljes cikk

Kölcsönzött munkaerőt keres az elbocsátottak helyére az oroszlányi Wescast

Munkaerő közvetítő cégen keresztül toboroz dolgozókat a Wescast, mely a szakszervezet szerint 180 embert bocsátott el nemrég. Teljes cikk

Augusztus 31-ig lehet pályázni a munkahelyvédelmi programra

Van olyan nagyvállalat, amelyik 3500 dolgozójával vesz részt a programban - mondta el Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár. Teljes cikk