Megjelent: 6 éve

Elhatárolódik a Századvég a munkatársa tanulmányától

Virovácz Péter és szerzőtársa tanulmányát az egykulcsos szja hatásáról tegnap közölte a Pénzügyi Szemle, megállapításait pedig szerte a sajtóban ismertették. Most a Századvéd, ahol Virovácz történetesen tudományos munkatárs, felszólította a Napi.hu-t, hogy erről a részletről a továbbiakban hallgasson.

Tegnap a HR Portal is megírta, hogy a Pénzügyi Szemle közzétett egy tanulmányt, amely szerint az egykulcsos adózással 444 milliárd forinttal csökkentek az államháztartás bevételei, a pénz pedig főket a leggazdagabb rétegeket gazdagította. A cikket a Századvég Gazdaságkutató Zrt. egyik tudományos munkatársa készítette, bár nem a központ kötelékében.

Most a Napi.hu-val közölte a társaság, hogy az szja-rendszer átalakításának hatásait bemutató tanulmány - amelynek egyik szerzője náluk dolgozik - nem a Századvég Gazdaságkutató álláspontját tükrözi.

„A Századvég Gazdaságkutató Zrt. ezúton hívja fel a figyelmet arra, hogy Virovácz Péternek, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. tudományos munkatársának a Pénzügyi Szemle legutóbbi számában megjelent tanulmánya nem a Századvég Gazdaságkutató Zrt. megbízásából született, és azt szerzője nem a Századvég Gazdaságkutató Zrt. nevében közölte” – írták a lapnak.

Ennek kapcsán azt kérték, hogy a későbbiekben a lap Virováczcal kapcsolatban ne utaljon a munkáltatóra, a Századvégre.

Napi.hu
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter