Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 1 éve

Enyhén nőtt a munkanélküliség Szlovéniában

Az első negyedévben 5,9 százalékos munkanélküliséget regisztráltak Szlovéniában, 0,1 százalékkal nagyobbat, mint az előző negyedévben, ugyanakkor 1,9 százalékkal kisebbet az előző év ugyanezen időszakához képest - írja az MTI.

Az első negyedévben 61 ezer munkanélkülit tartottak számon, ami 2,3 százalékkal több, mint az előző negyedévben és 22,9 százalékkal kevesebb, mint 2017 első negyedévében volt.

A közzétett adatok szerint a férfiak körében 0,3 százalékkal, 5,4 százalékra, a nők körében 0,1 százalékkal, 6,6 százalékra nőtt a munkanélküliségi ráta az előző negyedévhez képest.

A foglalkoztatottak száma 3,1 százalékkal, 964 ezerre nőtt az előző év ugyanezen időszakához képest, az előző negyedévhez viszonyítva pedig 0,9 százalékkal csökkent.

A határozatlan időre szóló munkaszerződéssel foglalkoztatottak aránya 2,5 százalékkal nőtt az előző év ugyanazon időszakához viszonyítva, míg a határozott időre szóló munkaszerződéssel foglalkoztatottak aránya megegyezik az előző év első negyedévével. A hallgatói munkaszerződés alapján munkát végző hallgatók foglalkoztatása 10,2 százalékkal csökkent 2017 első negyedévéhez képest.

Az első negyedévben az aktív népesség 2,8 százaléka volt 12 vagy annál több hónapig, 1,5 százalékuk pedig 24 hónapnál tovább munkanélküli. A tartósan munka nélkül lévők aránya 33,5 százalékkal csökkent az előző év ugyanazon időszakához képest.

MTI
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Sztrájkot helyezett kilátásba a Lufthansa légiutas-kísérőinek szakszervezete

Sztrájkot helyezett kilátásba a német légiutas-kísérők független szakszervezete (UFO) a Lufthansa csoport névadó és két diszkont... Teljes cikk

Bűnösnek vallotta magát az Interpol korábbi igazgatója

Bűnösnek vallotta magát csütörtöki tárgyalásán az észak-kínai Tiencsin bíróságán az ellene felhozott korrupciós vádakban Meng Hung-vej, az... Teljes cikk

Tovább növelte a horvát kormány a külföldi munkavállalók kvótáját

A horvát kormány háromezerrel, 68 ezer 100-ra növelte a nem uniós országokból érkező külföldi munkavállalók részére rendelkezésre álló... Teljes cikk