Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 1 éve

Enyhén nőtt a munkanélküliség Szlovéniában

Az első negyedévben 5,9 százalékos munkanélküliséget regisztráltak Szlovéniában, 0,1 százalékkal nagyobbat, mint az előző negyedévben, ugyanakkor 1,9 százalékkal kisebbet az előző év ugyanezen időszakához képest - írja az MTI.

Az első negyedévben 61 ezer munkanélkülit tartottak számon, ami 2,3 százalékkal több, mint az előző negyedévben és 22,9 százalékkal kevesebb, mint 2017 első negyedévében volt.

A közzétett adatok szerint a férfiak körében 0,3 százalékkal, 5,4 százalékra, a nők körében 0,1 százalékkal, 6,6 százalékra nőtt a munkanélküliségi ráta az előző negyedévhez képest.

A foglalkoztatottak száma 3,1 százalékkal, 964 ezerre nőtt az előző év ugyanezen időszakához képest, az előző negyedévhez viszonyítva pedig 0,9 százalékkal csökkent.

A határozatlan időre szóló munkaszerződéssel foglalkoztatottak aránya 2,5 százalékkal nőtt az előző év ugyanazon időszakához viszonyítva, míg a határozott időre szóló munkaszerződéssel foglalkoztatottak aránya megegyezik az előző év első negyedévével. A hallgatói munkaszerződés alapján munkát végző hallgatók foglalkoztatása 10,2 százalékkal csökkent 2017 első negyedévéhez képest.

Az első negyedévben az aktív népesség 2,8 százaléka volt 12 vagy annál több hónapig, 1,5 százalékuk pedig 24 hónapnál tovább munkanélküli. A tartósan munka nélkül lévők aránya 33,5 százalékkal csökkent az előző év ugyanazon időszakához képest.

MTI
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
145 cégvezető fogott össze a fegyvertartás szigorításáért

Az Egyesült Államokban 145 cégvezető, köztük olyan ismert cégek CEO-i, mint a a Twitter, az Uber vagy a Levis, írtak levelet az amerikai szenátusnak a... Teljes cikk

Fizetésemelés miatt tüntetnek a horvát tanárok

Magasabb fizetéseket szeretnének a tanárok Horvátországban, emiatt tüntetések zajlanak Zágrábban - írja az eduline.hu a HRT horvát közszolgálati... Teljes cikk

Kevés amerikai veszi ki a szabadságát és csak rövid időre mennek

Egyre kevesebb amerikai veszi ki a szabadságát, és akik igen, azok is csak rövid időre. Ennek legfőbb oka, hogy nincs pénzük nyaralásra, és féltik... Teljes cikk