Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 11 éve

Erdőtelepítési program vezetői prémiumokból

Az állami tulajdonú társaságok vezetői által felajánlott prémiumokból két éves erdőtelepítési program kezdődik az országban; az első csemetéket a Nyírerdő Zrt. debreceni erdészetében ültették el hétfőn - közölte a helyszínen Kaknics Lajos, a Nyírerdő vezérigazgatója az MTI-vel.

A program idei tavaszi első ütemében közel 600 hektár erdőt telepítenek az országban, az ősszel és jövő tavasszal pedig - a források rendelkezésre állásának függvényében - összesen mintegy 4500 hektár erdő telepítésére kerül sor, arra előzetesen alkalmasnak minősített területen - tette hozzá.

Nagy János professzor, a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács elnöke szerint Magyarország jó úton jár az erdőtelepítésekkel, amivel a jövő generációját szolgálja. Utalt rá, hogy a 19 hazai erdőgazdaság tavaly eredményes évet zárt, az állami portfólióban az erdészetek erősek, jól működnek.

Benedek Fülöp, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgató-helyettese elmondta: a többségi állami tulajdonú társaságok vezetői és helyettesei eddig 350-400 prémium-felajánlást tettek, ezáltal mintegy kétmilliárd forint jut az idei és a jövő évi erdőtelepítésekre.

Kaknics Lajos arról tájékoztatott, hogy az ország egész területére kiterjedő mintegy 2 éves program keretében az erdőtelepítési feladatokat a tartós állami tulajdonban lévő 19 erdőgazdasági társaság végzi. A Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megye állami tulajdonú erdeit kezelő NYÍRERDŐ Nyírségi Erdészeti Zrt. több mint 100 hektár erdő telepítését tervezi a tavasszal.

Ebből a program indításának helyet adó Debreceni Erdészet területén 22 hektár erdősítését végzik majd el. A munkák egy időben kezdődnek a Debreceni, a Gúthi, a Nyírbátori, a Baktalórántházi és a Nyíregyházi Erdészet területén, ahol a nyírségi erdőgazdasági tájra jellemző fő fafajokat (kocsányos tölgy, akác, nemes nyár, fehér nyár, szürke nyár, magas kőris, erdei és fekete fenyő) ültetnek el - fűzte hozzá a vezérigazgató.
  • 2020.05.22Asszertív online kommunikáció – Online tréning 100%-ban gyakorlati feladatokra épülő, tréning jellegű képzésünk 3 egységből áll, melyek egymáshoz közeli napokon kerülnek megtartásra és egymásra épülnek, így a tudás elmélyítése az intenzitás és ismétlési lehetőség által garantált, a beszéd gördülékenny, választékos és magabiztos lesz. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Válságkezelő alapjövedelmet vezet be az I. kerület

Százezer forintra egészíti ki a rászorulók jövedelmét a következő 3 hónapban a Budavári Önkormányzat. Segítséget kaphatnak többek között a... Teljes cikk

A bérköltségek részleges átvállalása is szerepel a gazdaságvédelmi akcióterv újabb etapjában

Rövidített munkaidő bevezetése esetén a kormány kész átvállalni a bérköltségek egy részét, emellett beruházás és hitelgarancia nyújtásával... Teljes cikk

Mától Magyarország teljes területén ingyenes a parkolás

Április 6-tól visszavonásig nem kell fizetni a parkolásért egyetlen településen sem. Teljes cikk