Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 6 éve

Eredménytelen egyeztetés után jön a Liga-tüntetés

Az egyeztetés után kiadott közleményében a Liga úgy fogalmazott: Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter nem tudott ígéretet tenni, hogy a megbeszélésen elhangzott információk alapján támogatná az érdekvédelmi szervezet kezdeményezéseit, így maradtak a nézetkülönbségek és szóbeli ígéretek, amelyek azonban nem elegendőek a november 21-i demonstráció lefújásához.

A Liga közleményében arról tájékoztatott, hogy a megbeszélésen Gaskó István, az érdekképviselet elnöke felsorolta a legsúlyosabb problémákat. A korkedvezményes nyugdíjrendszer megszűnése, a cafeteria adóterheinek növelése és a költségvetési törvény társadalmi egyeztetések nélküli beterjesztése mellett az érdekvédők sérelmezik a 2012-ben hatályba lépett Munka törvénykönyve munkavállalókra nézve különösen súlyos passzusait, a sztrájktörvény módosítását, amely gyakorlatilag ellehetetleníti a sztrájkot, a bértárgyalások megkezdődésének hiányát, és főként a társadalmi párbeszéd szüneteltetését.

A szervezet közleményében kitért arra: abban megegyeztek, hogy a versenyszféra és a kormány állandó konzultációs fórumának monitoring bizottságában már a jövő héten kezdődjön meg a munka, elsősorban a 2015. évi bérekről, valamint a Munka törvénykönyve esetleges módosításáról.

A Liga munkanélkülieket ellátó rendszerre tett felvetéseire az NGM tájékoztatta az érdekképviseleti partnert, hogy eddig milyen lépések születtek. A kormány a foglalkoztatás növelése érdekében a jövőben is határozott és elkötelezett intézkedéseket kíván hozni. Az NGM a kormányzati döntést igénylő kérdésekről tájékoztatja a kormányt - áll a tárca közleményében.
  • 2021.01.25HR Üzleti Vezető Mentoring és Workshop online program Inspirációt és támogatást nyújt HR vezetőknek és a jövő HR vezetőinek az üzleti vezetővé válásuk útján. Ajánlom minden olyan HR vezetőnek, aki szeretné a HR funkciót üzletközpontúbbá tenni, meghatározó hatással lenni üzletre, stratégiára, döntésekre, nagyobb bizalmat, hitelességet és befolyást szerezni a felsővezetésben. Részletek Jegyek
  • 2021.02.04Stratégiai- és teljesítmény controlling A vezetők elmondása alapján a controlling gyakran utókalkuláció fókuszú, célja a pénzügyi számvitel kiszolgálása. Ez a kutatás is rávilágít arra, hogy kimutathatóan sikeresebbek azok a vállalatok, ahol a vezetők támaszkodhatnak a controller tevékenységére. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter