Megjelent: 13 éve

Eurostat: kevesebb munkanélküli volt tavaly az Európai Unióban

Idén majdnem egy egész százalékot csökkent a munkanélküliség az Európai Unióban: a 2005-ös 9-ről 8,2 százalékra mérséklődött a 25 tagállam átlagát tekintve. Az egyes országok adatai meglehetősen eltérőek, de még nagyobbak a különbségek a 2,6 és 28,5 százalék között mozgó régiós értékeknél - írja a Világgazdaság.

Az EU összesen 266 régiójából 30-ban volt 4,1 százaléknál kisebb az állástalanok aránya az elmúlt évben, míg 16-ban lépte túl a 16,4 százalékot - közli az Eurostat.

A legkisebb munkanélküliséggel büszkélkedő régiók Nagy-Britanniában, Hollandiában, Csehországban találhatók meg, míg a legrosszabb mutatókkal Németország, Franciaország, Szlovákia vagy Lengyelország egyes részei rendelkeznek - részletezi a Világgazdaság.
  • 2020.09.24Adókonferencia Jöjjön el a SALDO Adókonferenciájára és ismerje meg az új TB törvény szabályait, valamint a külföldi partnereivel kötött szerződések ÁFA előírásait! Szerezzen biztos tudást, kreditpontokat, tájékozódjon szakértőinktől. Országosan 7 helyszínen várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter