Megjelent: 4 hónapja

Ezeken a helyeken ellenőriz a NAV októberben

A NAV ellenőrei októberben is országszerte vizsgálják majd a nyugta- és számlaadást, valamint az alkalmazottak bejelentését.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal adótraffipax oldala szerint a következő hetekben az alábbi helyszíneken végez majd ellenőrzéseket az adóhivatal:

Dél-Budapest

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. szeptember 16. és november 13. között a budapesti piacokon, közterületeken értékesítőket ellenőrzik. A revizorok a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását és a foglalkoztatás szabályszerűségét vizsgálják.

Kelet-Budapest

A NAV Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a DiningCity Országos Étteremhéten, 2022. október 6. és 16. között ellenőrzik az éttermeket és vendéglátóhelyeket. A revizorok a nyugta- és számlaadást, valamint a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják.

Bács-Kiskun megye

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai az alábbi helyszíneken és időpontokban ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét és az alkalmazottak bejelentését:

 • október 12. (szerda) Szabadszállás, Fülöpszállás,
 • október 20. (csütörtök) Miske, Dusnok, Fajsz.

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai október 10. és 16. között kedden Pécsett, a Király utcai vendéglátóhelyeket, szerdán Szigetváron az Istvánffy utcai, valamint a Horváth Márk téri üzleteket, pénteken pedig Siklóson az italboltokat ellenőrizik. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is. A megye építkezésein a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását ellenőrzik.

Békés megye

október 24. és 28. között a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának ellenőrei a megye virágboltjaiban a nyugta- és számlaadást és a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

A NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. október 26. és 28. között a koszorút, virágot, mécsest forgalmazó vállalkozásoknál ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, valamint a foglalkoztatottak szabályszerű bejelentését.

Csongrád-Csanád megye

A NAV Csongrád-Csanád Megyei Adó- és Vámigazgatósága munkatársai október 18. és 20. között a megyében található pékségeket ellenőrzik. Az ellenőrök többek között a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését vizsgálják

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. október 11-én a megyei építkezéseken ellenőrzik a szabályszerű foglalkoztatást.

Heves megye

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. októberben a koszorút, virágot, mécsest forgalmazó megyei vállalkozásoknál ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 41. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • október 10. (hétfő)                            Nagykörű és környéke,
 • október 11. (kedd)                             Fegyvernek és környéke,
 • október 12. (szerda)                          Tiszaroff és környéke,
 • október 13. (csütörtök)                      Kunszentmárton és környéke,
 • október 14. (péntek)                          Újszász és környéke,
 • október 15. (szombat)                       Szolnok és környéke.

A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, az alkalmazottak bejelentését.

A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

Komárom-Esztergom megye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. október 10. és 21. között a vendéglátókat és az építőipari vállalkozásokat ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2022. október 10. és 15. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • október 10. (hétfő)                      Balassagyarmati járás,
 • október 11. (kedd)                      Salgótarjáni járás,
 • október 12. (szerda)                    Pásztói járás,
 • október 13. (csütörtök)               Szécsényi járás,
 • október 14. (péntek)                   Bátonyterenyei járás,
 • október 15. (szombat)                 Salgótarjáni járás.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják az éttermekben. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, illetőleg a megfelelő áfakulcs használatát.

Pest megye

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. szeptember 12. és október 23. között a piacokon, vásárcsarnokokban, kitelepüléseken ellenőriznek. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. szeptember 26. és 30. között az alábbi településeken tervezik a távol-keleti termékeket forgalmazók ellenőrzését:        

szeptember 26. (hétfő)          – Nyíregyháza,

szeptember 27.  (kedd)          – Mátészalka és vonzáskörzete,

szeptember 28.  (szerda)       – Kisvárda, Záhony,

szeptember 29.  (csütörtök)   – Vásárosnamény és vonzáskörzete,

szeptember 30.  (péntek)       – Nyíregyháza.

A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát és a szabályos foglalkoztatást.

Tolna megye

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. október 10. és 15. között a piacokat és az élelmiszerboltokat ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, a jövedéki szabályok betartását és az árukészletek eredetét.

Az ellenőrzések várható helyszínei:

2022.10.10.

Fadd

2022.10.11.

Paks

2022.10.12.

Bátaszék

2022.10.13.

Tamási

2022.10.14.

Simontornya

2022.10.15.

Szekszárd

Zala megye

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. október 6. és 16. között a szépségápolókat és a masszázsszolgáltatókat ellenőrzik. A revizorok a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.

 • 2023.02.08Az MT. új szabályai - munkajogi aktualitások, változások 2023. Az Országgyűlés 2022. decemberében módosította a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvényt, mely több pontban is módosult a korábbiakhoz képest. On-line programunk keretében szeretnénk bemutatni résztvevőinknek a módosításban érintett részeket, aktualitásokat gyakorlati megközelítésben. Részletek Jegyek
 • 2023.02.15Hoshin Kanri képzés A Hoshin Kanri, amely a minőségi termékek és szolgáltatások biztosítása érdekében a változásmenedzsment projektek lebontásával segíti elő az egész vállalatra kiterjedő stratégiai tervezést, ezáltal megvalósítja a munkafolyamatok racionális napi menedzsment rendszerének hosszú távú kialakítását a szervezetnél. A Hoshin Kanri módszer megismerése és a stratégiai célok lebontása, célmegállapodások megkötése, erőforrás és projekttervek, akció meghatározása a célok elérése érdekében. Részletek Jegyek
 • 2023.02.16Lean black belt képzés A képzés során a résztvevő megismerhetik azokat a haladó és új lean módszereket, illetve az Ipar 4.0-hoz kapcsolódó fejlesztéseket, amelyek ráépülnek és kiegészítik a korábbi lean ismereteiket, ezzel szélesebb körben tudják a szervezetüknél folyó lean bevezetést támogatni. Részletek Jegyek
 • 2023.03.22recruiTECH konferencia A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét. Részletek Jegyek
További cikkek
Béremelést szeretnének a köztisztviselők, de nincs rá fedezet

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke szerint elfogadhatatlan, hogy a közszolgálat kimarad a... Teljes cikk

Ezeken a helyszíneken kell számítani adóellenőrökre a következő időszakban

Az adóellenőrök a legtöbb helyen az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét és az alkalmazottak bejelentését vizsgálják. Teljes cikk

Ingyenes képzésekkel segítik a kézművesek versenyképességének javítását

Az Ipartestületek Országos Szövetsége szerint óriási a hiány többek közt vízszerelőkből, gázszerelőkből, szoba-festőkből. Teljes cikk