kapubanner for mobile
Megjelent: 4 éve

Ezeken a helyeken tűnhetnek fel a NAV ellenőrei a következő hetekben

Észak-Budapesten a piacokon, Bács-Kiskun Megyében a vendéglátóhelyeken végezhetnek ellenőrzést az adóhatóság revizorai.

A NAV rendszeresen frissíti ADÓtraffipaxoldalát, melyen közzéteszi, hol és milyen ellenőrzéseket végeznek az adóhatóság revizorai a következő hetekben.

A katás szerződések vizsgálata kiemelt ellenőrzési témakör, az adóhatóság az év második felében kiemelten vizsgálja a kifizetőknél és foglalkoztatóknál a kata-alanyokkal kötött szerződéseket, a bújtatott foglalkoztatással kapcsolatos visszaélések feltárása és visszaszorítása érdekében.

ÉSZAK-BUDAPEST

Észak-Budapesten a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. szeptemberben a piacokon és azok környékén ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek üzemeltetését és a foglalkoztatás szabályszerűségét, ezen kívül az építkezéseken dolgozó vállalkozások is számíthatnak ellenőrzésre.

BÁCS-KISKUN MEGYE

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai szeptemberben is ellenőrzik a vendéglátóhelyeket. Az ellenőrök a nyugtaadás és a foglalkoztatottak szabályszerű bejelentésének ellenőrzésén túl vizsgálják a kedvezményes áfakulcsok használatának szabályszerűségét, továbbá forgalomszámlálásra is sor kerülhet.

BARANYA MEGYE

Baranya megyében az adóellenőrök szeptember 28. és október 4. között szerdán Pécsett, a Siklósi úti Interspar üzletsorán értékesítőket, csütörtökön Mohácson, a Kossuth Lajos utcai üzleteket, pénteken pedig Pécsett, a Centrum Áruházban található üzleteket ellenőrzik. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, valamint indokolt esetben forgalomszámlálást is végezhetnek. A megye építkezésein továbbra is folytatódnak a foglalkoztatáshoz kapcsolódó ellenőrzések.

BÉKÉS MEGYE

szeptember 28. és október 3. között a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a megye területén működő piacokat ellenőrzik. A revizorok a nyugta- és számlaadás mellett a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják. Az ellenőrzésekre elsősorban Békésen, Békéscsabán, Szarvason, Gyulán, Tótkomlóson és Orosházán lehet számítani.

HAJDÚ-BIHAR MEGYE

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2020. szeptember 30. és október 1. között a vendéglátóhelyeket ellenőrzi a megyében. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

HEVES MEGYE

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. szeptemberben a papír- és írószer-kereskedőknél ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét.

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYE

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a 40. héten az alábbi településeken terveznek helyszíni ellenőrzéseket:
• szeptember 28. (hétfő) Jánoshida,
• szeptember 29. (kedd) Jászberény,
• október 1. (csütörtök) Martfű,
• október 2. (péntek) Szolnok.

Az adóellenőrök a számla- és nyugtaadást, az alkalmazottak bejelentését, valamint az online pénztárgépek használatát vizsgálják, indokolt esetben forgalomszámlálásokat is végezhetnek. A megye építkezésein továbbra is folytatódnak a foglalkoztatáshoz kapcsolódó ellenőrzések.
A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYE

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. szeptember 28. és október 2. között a gyógynövény- és bioboltokat ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

NÓGRÁD MEGYE

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2020. szeptember 28. és október 2. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:
• szeptember 28. (hétfő) Pásztói járás,
• szeptember 29. (kedd) Salgótarjáni járás,
• szeptember 30. (szerda) Rétsági járás,
• október 1. (csütörtök) Balassagyarmati járás,
• október 2. (péntek) Bátonyterenyei járás.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a zöldség- és gyümölcs-kiskereskedésekben. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését, a pénztárgép éves felülvizsgálatának elvégeztetését, illetőleg a megfelelő áfakulcs használatát.

PEST MEGYE

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. október 1. és 15. között a számítástechnikai, műszaki és mobiltelefon-üzleteket ellenőrzik. A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

SOMOGY MEGYE

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 40-41. héten az alábbi ellenőrzéseket végzi:
• építőipari vállalkozásoknál a rendezetlen foglalkoztatotti jogviszonyok rendezése, valamint a
• vegyesboltokban, vegyiáru-üzletekben, drogériákban a maszk, kesztyű, kézfertőtlenítő szerek kereskedelme és a forgalmazott áruk eredete.
A vizsgálatok a megye teljes területét érintik. A közzétett információk nem zárják ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYE

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 40. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket.
• szeptember 28. (hétfő): Nagyhalász, Ibrány,
• szeptember 29. (kedd): Nyírcsászári, Nyírderzs,
• szeptember 30. (szerda): Vasmegyer, Kemecse,
• október 1. (csütörtök): Kántorjánosi, Hodász,
• október 2. (péntek): Nyíregyháza.
A NAV munkatársai az építőipari alkalmazottak bejelentéseit, valamint a kereskedelmi- és vendéglátóhelyek nyugta- és számlaadását és az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét vizsgálják. A revizorok a hét valamennyi napján, a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

VAS MEGYE

A NAV Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai szeptemberben a zöldség-, gyümölcs-, és ruhakereskedőket ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését is. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

VESZPRÉM MEGYE

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. szeptember 28. és október 2. között az alábbi járásokban ellenőrzik a kertészeteket, valamint a gazdaboltokat:
szeptember 28. (hétfő) Veszprém,
szeptember 29. (kedd) Pápa,
szeptember 30. (szerda) Ajka,
október 1. (csütörtök) Tapolca,
október 2. (péntek) Zirc.
A NAV ellenőrei a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják.

ZALA MEGYE

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. szeptember 23. és október 2. között a vadász- és horgászboltokat ellenőrzik. A revizorok a nyugta- és számlaadást, az alkalmazottak bejelentését, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését vizsgálják.

  • 2024.04.23Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban A képzés célja: A HR munka modern személetének és mérésének, számításának gyakorlati ismerete. A humán controlling egyes eszközeit konkrét példákon mutatjuk be, a résztvevőkkel közösen értékeljük azok alkalmazását.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.14Mesterséges intelligencia használata a marketing munkában Képzésünk célja, hogy bemutassuk 2024-ben mi mindenre képes a mesterséges intelligencia, használata mennyire meg tudja könnyíteni a marketing szakemberek - vagy erre a pályára készülők - munkáját. A képzés során a résztvevő megtanulja, hogy milyen kiaknázatlan lehetőségek rejlenek a mesterséges intelligenciában. Ezen túl megtanulja, hogy a különböző AI eszközöket milyen stratégiai kombinációban érdemes használni a lehető legnagyobb hatékonyság elérése érdekében. info button Részletek ticket button Jegyek