Megjelent: 2 hete

Ezeken a helyszíneken ellenőriz majd a NAV március második felében

Márciusban is országszerte lesznek adóellenőrzések az országban.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal adótraffipax oldala szerint március második felében a következő helyszíneken várhatóak ellenőrzések:

Dél-Budapest

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatósága munkatársai 2023. március 20. és 26. között Budapesten a szépészeti szolgáltatókat ellenőrzik. A revizorok elsősorban a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgéppel, illetve az online számlázással kapcsolatos jogszabályi előírások betartását, valamint a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják.

Bács-Kiskun megye

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai

 • 2023.március 22-én (szerdán) Garán és Vaskúton,
 • 2023. március 20. és 26. között Kiskunfélegyházán

ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét és az alkalmazottak bejelentését.

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai március 13. és 19. között hétfőn Pécsett, a lángossütőkben, kedden Mohácson, a vendéglátóhelyeken, csütörtökön pedig szintén Pécsett, a Colonia-Passage Üzletház üzleteiben ellenőriznek. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is. A megye építkezésein a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását vizsgálják.

Békés megye

Március 13. és 19. között a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a faiskolákban, valamint a dísznövény- és virágkertészetekben a foglalkoztatás szabályszerűségét vizsgálják, akár több alkalommal is.

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai március 13-án a megyei építkezéseken ellenőrzik a szabályszerű foglalkoztatást.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatósága az 11. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • március 13. (hétfő)                   Tiszaföldvár és környéke,  
 • március 14. (kedd)                    Karcag és környéke,
 • március 17. (péntek)                 Szolnok és környéke.

A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát és az alkalmazottak bejelentését is.

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2023. március 13. és 17. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • március 13. (hétfő)                     Balassagyarmati járás,
 • március 14. (kedd)                      Salgótarjáni járás,
 • március 16. (csütörtök)               Pásztói járás,
 • március 17. (péntek)                   Szécsényi járás.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a hús- és hentesáruboltokban. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését, illetőleg a pénztárgép éves felülvizsgálatának elvégeztetését.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága munkatársai 2023. március 13. és 17. között az alábbi helyszíneken ellenőriznek:

 • március 13. (hétfő) Fehérgyarmat és vonzáskörzete, Nyírbátor,
 • március 14. (kedd) Nyírbátor és vonzáskörzete,
 • március 16. (csütörtök) Levelek, Nyírtura,
 • március 17. (péntek) Nyíregyháza járás.

A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a jövedéki termékeket, a szabályos foglalkoztatást, az online pénztárgépek használatát, különösen a pénzkészlet egyezőséget, az adatkapcsolatot, valamint az éves felülvizsgálat elvégzését. Ezentúl az építőipari vállalkozásoknál továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

Veszprém megye

A NAV Veszprém Megyei Adó-és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. március 13. és 17. között az építőipari szolgáltatókat és az építőanyag-kereskedőket ellenőrzik a megye építkezésein.

A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják. A közzétett információk nem zárják ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

 

 • 2023.03.30euChance KLUB Elindult az euChance program, melynek egyik kulcs eleme a networking lehetőséget biztosító euChance KLUB. Szeretettel meghívjuk a 2023-as év első eseményére. 2023. március 30. 9:00-11:00 Nem Adom Fel Kávézó 1086 Budapest, Magdolna utca 1. Részletek Jegyek
 • 2023.04.28Vezetői Best Practice Fórum VEZETŐI ÉS SZERVEZETI KOMMUNIKÁCIÓ, MOTIVÁCIÓ A fórum célja a vezetői legjobb gyakorlatok megosztása Részletek Jegyek
 • 2023.05.10Foglalkoztatás 3.0 Nyissunk együtt a munkaerőpiac új lehetőségei felé! Hogyan lehet sikeres a 3. országból történő toborzás? Milyen munkaerőpiaci problémákat orvosolhatunk vele? Mekkora erőforrást és pénzt igényel a folyamat? Hogyan érdemes belevágni? A HR Portal és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) által közösen szervezett Foglalkoztatás 3.0 konferenciának fókuszában az Mt. 2022, év végi EU-s jogharmonizációja, valamint a 3. országbeli munkavállalók foglalkoztatása áll. Részletek Jegyek
 • 2023.05.18Lean Konferencia Lean és digitális transzformáció Lean, energiahatékonyság, folyamatfejlesztés. Részletek Jegyek
További cikkek
Pertársaság létrehozására biztatja az orvosokat a kamara

Az Orvosi Kamara elnöke szerint az orvosokat, akik nem írják alá az új ügyeleti szerződést 5 millió forintig terjedő büntetéssel és a praxisjog... Teljes cikk

Jövőre meglesz az ötezredik milliárdos Magyarországon

2024 végére eléri az 5 ezret azon magyarok száma, akik legalább egymilliárd forint felett rendelkeznek, a magyar dollármilliárdosok száma pedig... Teljes cikk