kapubanner for mobile
Megjelent: 2 éve

Ezeken a helyszíneken ellenőriznek majd a NAV munkatársai

Áprilisban is országszerte végez előre tervezett ellenőrzéseket az adóhivatal.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal adótraffipax oldala szerint a következő hetekban az alábbi helyszíneken várhatóak ellenőrzések:

Bács-Kiskun megye

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai áprilisban, májusban és júniusban a vendéglátókat ellenőrzik. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják, majd nyomon követik a bevételek alakulását.

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai áprilisban az édességboltokban, húsboltokban, valamint a kisállat-kereskedőknél ellenőrzik az alkalmazottak bejelentését, a számla- és nyugtaadást, majd nyomon követik a bevételek alakulását a pénztárgépek adatai alapján.

A hónapban több állat- és kirakodóvásáron is ellenőriznek a revizorok.

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai áprilistól szeptemberig ellenőrzik a taxiszolgáltatókat.

Az adóellenőrök a számla- és nyugtadást, a taxaméterek megfelelő használatát, valamint a bejelentkezési kötelezettséget vizsgálják.

A próbavásárlásokon túl számítani kell egész napos forgalomszámlálásra, illetve hétvégi ellenőrzésre is. A NAV folyamatosan nyomon követi a bevételek alakulását a pénztárgépek adatai alapján.

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai április 11. és 17. között hétfőn, kedden, szerdán és csütörtökön a megye egész területén ellenőrzik a húsvéthoz kapcsolódó termékek értékesítőit, különös tekintettel a piaci kitelepülőkre, valamint a tojás-, hentesáru-, és édességkereskedőkre.

Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.

A megye építkezésein a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását ellenőrzik.

Békés megye

 1. április 11. és 15. között a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a piacokon ellenőrzik az adóköteles tevékenységek bejelentését, valamint a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését. 

Április 19. és 22. között  a távol-keleti árukat értékesítőknél vizsgálják az online pénztárgép használatának szabályszerűségét és a foglalkoztatottak bejelentését.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

A NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. április 12. és 14. között és 16-án vizsgálják a megye területén a füstölt és húsáruk, a tojás, az édesség és a primőr zöldségek árusítóinál a nyugta- és számlaadást és a foglalkoztatottak szabályszerű bejelentését.

Győr-Moson-Sopron megye

A NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. április 11. és 14. között a húsvéthoz kapcsolódó termékeket (csokoládé, virág, ajándéktárgy, füstölt sonka stb.) árusító vállalkozásokat ellenőrzik. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését is. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. április 11. és 12. között az alábbi településeken tervezik a kiskereskedők és vendéglátók ellenőrzését:     

 • április 11. (hétfő)       - Újtikos, Tiszagyulaháza, Folyás,
 • április 12. (kedd)        - Furta, Zsáka, Csökmő, Újiráz, Darvas.

A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű használatát és adatkapcsolatát is.

A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást, illetve a jövedéki kiskereskedők is számíthatnak ellenőrzésekre.

A revizorok a hét valamennyi napján, a megye bármely településén ellenőrizhetnek.

Heves megye

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. áprilisban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét ellenőrzik a megyei piacokon és vásárokon

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. április 4. és 14. között a húsvéti ünnephez kapcsolódó termékeket (sonka, tojás, édesség) árusítókat ellenőrzik az üzletekben, piacokon, kitelepüléseken.

A revizorok a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát és az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.

A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Komárom-Esztergom megye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. április 11. és 15. között a húsvéti termékek árusítóit ellenőrzik az üzletekben és a piacokon. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2022. április 11. és 14. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • április 11. (hétfő)                        Balassagyarmati járás,
 • április 12. (kedd)                        Salgótarjáni járás,
 • április 13. (szerda)                      Pásztói járás,
 • április 14. (csütörtök)                  Bátonyterenyei járás.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a piacokon és egyéb kitelepüléseken, különös tekintettel a húsvéti termékek értékesítésére. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, illetőleg a megfelelő áfakulcs használatát.

Fentieken túl az adóellenőrök a hét valamennyi napján a megye egyéb területein is végezhetnek vizsgálatokat.

Somogy megye

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 14-15. héten a húsvéthoz kapcsolódó helyszíneken ellenőriz:

 • füstölt árut értékesítőknél,
 • tojás, édesség, szezonáliszöldség- és gyümölcsárusítóknál,
 • kitelepüléseken, piacokon, vásárokon.

A vizsgálatok a megye teljes területét érintik. A nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, a nyilvántartások vezetését, a forgalmazott áruk eredetét, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét is vizsgálják a revizorok.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. április 11. és 14. között a megye területén ellenőrzik az ünnephez köthető szezonális termékek árusítóit és a zöldség-gyümölcsárusító kis- és nagykereskedéseket is. A revizorok vizsgálják a szabályos foglalkoztatást, a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű használatát és adatkapcsolatát is.

A megye építkezésein, piacain és közterületein értékesítőknél is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást. A vendéglátók és a jövedéki kiskereskedők is számíthatnak ellenőrzésekre, főként Mátészalka és Kisvárda vonzáskörzetében.

A revizorok a hét valamennyi napján, a megye bármely településén végezhetnek ellenőrzéseket.

Tolna megye

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. április 4. és 14. között az ajándék-, hús- és édességárusokat ellenőrzik. A revizorok közterületeken és üzletekben is vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az árukészletek eredetét.

Az ellenőrzések várható helyszínei:

2022.04.04.

Dunaföldvár

2022.04.05.

Bonyhád

2022.04.06.

Tolna

2022.04.07.

Dombóvár

2022.04.08.

Paks

2022.04.11.

Simontornya, Pincehely

2022.04.12.

Dombóvár

2022.04.13.

Szekszárd

2022.04.14.

Tamási

A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek NAV ellenőrzések

Vas megye

A NAV Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. április 8. és 14. között a húsvéti termékek árusítóit ellenőrzik. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az áruk eredetét, valamint az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését vizsgálják. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Veszprém megye

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. április 11. és 14. között az alábbi településeken ellenőrzik a hús- és édességkereskedőket, valamint a játékboltokat.

április 11. (hétfő)                   Balatonfüred,

április 12. (kedd)                    Tapolca,

április 13. (szerda)                 Pápa,

április 14. (csütörtök)             Veszprém.

A NAV ellenőrei a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják.

Zala megye

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. április 4. és 20. között a húsvéti ünnephez kapcsolódó termékek árusítóit ellenőrzik.

A revizorok a nyugta- és számlaadást, az alkalmazottak bejelentését, a pénztárgépek üzemeltetését, valamint a jövedéki termékek szabályszerű értékesítését vizsgálják.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

 

 • 2023.12.07IV. euChance KLUB Negyedik alkalommal és idén utoljára gyűlik össze az euChance Klub! Az izgalmas témák mellett értékeljük majd a Klub első évét is: sikerek és megoldásra váró feladatok számba vétele és a következő év tervezése.info button Részletek ticket button Jegyek
 • 2023.12.31Készüljön fel a külföldön való jelenlétre a Global Mobility modullal! A külföldi üzleti jelenlét komoly versenyelőnyt kínál, ám egyúttal számos jogi kérdést is felvet. Ha a szervezet nincs tisztában a hatályos jogi háttérrel (pl. nemzetközi közjog, közösségi jog, társasági jog, munkajog, adójog, társadalombiztosítási jog, idegenrendészeti jog), akkor számos probléma, kockázati tényező merülhet fel. Az alap szintű modul tartalmazza a szükséges jogi szabályokat, folyamatábrákat (pl. Közvetlen befektetési lehetőségek, Tartózkodási, letelepedési és munkavállalási közjogi szabályok, Munkajogi szabályok, Adózási szabályok). A plusz szint egy online kurzussal egészül ki.info button Részletek ticket button Jegyek
 • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
A kormány 2,5 millió ember számára tenné elérhetővé az MI-oktatást

A mesterséges intelligencia (MI) a magyar gazdaság kitörési pontja lehet, a kormány ezért arra törekszik, hogy az ország digitalizációs... Teljes cikk

Orbán Viktor: A nyugdíjakat mindenképpen 6 százalékkal emeli a kormány

A miniszterelnök reményteljesnek tartja a jövő évet. Orbán Viktor pénteken, a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában azt... Teljes cikk