Megjelent: 2 éve

Ezeken a helyszíneken kell számítani adóellenőrökre március elején

Összegyűjtöttük, kik és mikor számíthatnak NAV-ellenőrzésekre a következő hetekben.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal adótraffipax oldala szerint a következő hetekben az alábbi helyszíneken kell számítani a NAV ellenőreire:

Kelet-Budapest 

A NAV Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. március 8-án ellenőrzik a virág- és ajándékárusokat, az elviteles és házhoz szállító éttermeket és vendéglátóhelyeket. Az ellenőrzések során a revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgépek használatát vizsgálják.

Bács-Kiskun megye

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai február 28. és március 13. között Kiskunhalason ellenőrzik az alkalmazottak bejelentését és a számla- és nyugtaadást, majd nyomon követik a bevételek alakulását a pénztárgépek adatai alapján.

A NAV munkatársai az alábbi helyszíneken és időpontokban ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét és az alkalmazottak bejelentését:

 • március 1. (kedd) Jakabszállás, Orgovány,
 • március 8. (kedd) Városföld, Kunszállás, Fülöpjakab,
 • március 24. (csütörtök) Bugac, Móricgát, Jászszentlászló. 

Az ellenőrök márciusban a kertépítő vállalkozásokat, faiskolákat, kertészeteket, vetőmag-kereskedőket ellenőrzik. Az ellenőrök a számla- és nyugtaadást, a  foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják. A revizorok megjelenésére a hivatali munkaidőn túl is számítani lehet. 

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai február 28. és március 6. között hétfőn és kedden a Mohácsi Busójáráson, csütörtökön pedig Pécsett, a gyrost és kebabot is árusító vendéglátóhelyeken ellenőriznek. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is. A megye építkezésein a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását ellenőrzik.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

A NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. március 3-án az ónodi országos kirakodóvásáron ellenőrzik a nyugta- és számlaadást és a foglalkoztatottak bejelentését a kereskedőknél, vendéglátóknál és szolgáltatóknál. A NAV ellenőrei 2022. március 4-én, 5-én, 7-én és 8-án ellenőrzik a virág- és ajándékárusokat. Az ellenőrök a nyugta- és számlaadást és a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják Miskolcon, Sárospatakon, Tiszaújvárosban, Sajószentpéteren és Ózdon.

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. március 1-jén a megyei építkezéseken ellenőrzik a szabályszerű foglalkoztatást.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. február 21. és 28. között azokat a vállalkozásokat vizsgálják, akiknél az elmúlt három évben nem volt ellenőrzés az online pénztárgépek üzemeltetésével kapcsolatban.

Komárom-Esztergom megye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. február 28. és március 4. az épületgépészeti üzleteket és építőanyag-kereskedőket ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését.

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2022. február 28. és március 4. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • február 28. (hétfő)                      Pásztói járás,
 • március 1. (kedd)                        Balassagyarmati járás,
 • március 2. (szerda)                     Bátonyterenyei járás,
 • március 3. (csütörtök)                 Salgótarjáni járás,
 • március 4. (péntek)                     Szécsényi járás.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a ruha- és cipőboltokban. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, illetőleg a megfelelő áfakulcs használatát.

Pest megye

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a virágkereskedőket ellenőrzik 2022. február 28. és március 13. között. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják, valamint a foglalkoztatottak társadalombiztosítási bejelentését.

Somogy megye

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 9. héten az alábbi helyszíneken ellenőriz:

 • vendéglátóhelyeken,
 • azokban az üzletekben, ahol a pénztárgépből nem érkezik adat.

A nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, a nyilvántartások vezetését, az év végi leltár meglétét, a forgalmazott áruk eredetét, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét is vizsgálják a revizorok.

Tolna megye

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. február 28. és március 4. között a textil- és ruhaüzleteket ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az árukészletek eredetét.

Az ellenőrzések várható helyszínei:

2022.02.28.

Tolna

2022.03.01.

Dunaföldvár

2022.03.02.

Szekszárd

2022.03.03.

Hőgyész

2022.03.04.

Paks

Vas megye

A NAV Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2022. február 28. és március 4. között a zöldség- és gyümölcskereskedőket ellenőrzik. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az áruk eredetét, valamint az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

 

 • 2024.03.21recruiTECH 2024 A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét.info button Részletek ticket button Jegyek
 • 2024.03.26Műegyetemi Állásbörze A Műegyetemi Állásbörze Budapest legnagyobb és legrangosabb álláskereső rendezvénye. 1995 óta képez hidat a munkaadók és potenciális munkavállalóik között. Rendezvényről rendezvényre több újítással, színesebb programokkal, felméréssel és számos csatornával is találkozhatnak az érdeklődők.info button Részletek ticket button Jegyek
 • 2024.03.27Átfogó projektmenedzsment képzés IPMA és PMI alapokon Klasszikus projektmenedzsment képzés - átfogó, gyakorlati program, egyéni mentorálással.info button Részletek ticket button Jegyek
 • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Czomba Sándor: a cél az aktivitás növelése

A kormány szeretné elérni, hogy a 15-64 éves korosztály aktivitási rátája a jelenlegi 78 százalékról 85 százalékra emelkedjen. Teljes cikk

Ennyi közútkezelő halt meg munka közben az elmúlt években

2000 óta huszonegy közútkezelő hunyt el munkavégzés közben, többnyire az autósok miatt. A Magyar Közút Zrt. fokozott figyelmet kér a közlekedőktől. Teljes cikk

"Magyarország nem összeszerelő üzem" - növekedett az innovatív munkakörökben dolgozók száma

Magyarország nem összeszerelő üzem, az újraiparosítás révén a magyar iparban magas a hight-tech aránya - hangsúlyozta György László... Teljes cikk