Megjelent: 3 hónapja

Ezeken a helyszíneken lesznek adóellenőrzések március végétől

Március utolsó hetében is országszerte végez majd ellenőrzéseket az adóhivatal.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Adótraffipax oldala szerint március 25-től ezeken a helyszíneken lesznek tervezett adóellenőrzések:

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai március 27. és április 2. között szerdán Pécsett a „Street Food” éttermekben, csütörtökön Bólyban, Lánycsókon és Dunaszekcsőn az élelmiszerboltokban, pénteken pedig szintén Pécsett, a sportruházati üzletekben ellenőriznek.

Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.

A megye építkezésein a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását vizsgálják.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatósága az 13. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • március 27. (hétfő)                  Martfű       
 • március 28. (kedd)                  Jászberény
 • március 29. (szerda)               Szolnok      
 • március 31. (péntek)               Rákóczifalva

A revizorok a számla- és nyugtaadás teljesítését, a foglalkoztatottak szabályszerű bejelentését és az online pénztárgéppel kapcsolatos előírások betartását, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is vizsgálják.

A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

A hét valamennyi napján, a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

Komárom-Esztergom megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2023. március 27. és 31. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • március 27. (hétfő)                     Rétsági járás,
 • március 28. (kedd)                     Szécsényi járás,
 • március 29. (szerda)                   Salgótarjáni járás,
 • március 30. (csütörtök)               Balassagyarmati járás,
 • március 31. (péntek)                   Pásztói járás.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a mezőgazdasági boltokban. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, illetőleg a megfelelő áfakulcs használatát.

Pest megye

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. április 1. és 30. között Nagykőrös, Szigethalom, Veresegyház, Monor, Szentendre, Zsámbék, Érd, Vác, Budaörs, Százhalombatta, Cegléd, Dabas, Nagykáta településeken a piacokat, kitelepüléseket ellenőrzik.

A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága munkatársai 2023. március 27. és 31. között az alábbi településeken ellenőrzik a gazdaboltokat, valamint a dísznövény- és virágkertészeteket:

 • március 27. (hétfő) Baktalórántháza,
 • március 28. (kedd) Kisvárda,
 • március 29. (szerda) Nyírtelek, Rakamaz,
 • március 30. (csütörtök) Mándok,
 • március 31. (péntek) Nyíregyháza.

A fentieken túl 2023. április 3. és 6. között a húsvéti termékek árusítóit is ellenőrzik.

A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a jövedéki termékeket, a szabályos foglalkoztatást, az online pénztárgépek használatát, különösen a pénzkészlet egyezőséget, az adatkapcsolatot, valamint az éves felülvizsgálat elvégzését. Ezentúl az építőipari vállalkozásoknál továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

Tolna megye

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. március 27. és április 6. között az ajándék-, hús- és élelmiszerüzleteket ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, a jövedéki szabályok betartását és az árukészletek eredetét.

Az ellenőrzések várható helyszínei:

2023.03.27.

Nagydorog

2023.03.28.

Bonyhád

2023.03.29.

Tamási

2023.03.30.

Simontornya

2023.03.31.

Bátaszék

2023.04.03.

Tolna

2023.04.04.

Paks

2023.04.05.

Dombóvár

2023.04.06.

Szekszárd

 • 2023.06.27IFRS Halasztott adó képzés Élő, interaktív, online képzés a nemzetközi beszámolókészítési elvek szerint az adózás számviteli kezeléséről. Fő cél: - a halasztott adó fogalmának megismertetése: mitől halasztott? - a halasztott adó elszámolásának célja és jelentősége - a számítás esetei és gyakorlati példákon keresztüli bemutatása. Részletek Jegyek
 • 2023.09.01I Land gamifikált készségfejlesztés Gamifikált készségfejlesztő e-learning programunk játszva tanít: 30 napon keresztül, napi 20-30 percben egy izgalmas virtuális küldetésen vezetjük végig a résztvevőket. Részletek Jegyek
 • 2023.10.10MŰEGYETEMI ÁLLÁSBÖRZE 150+ KIÁLLÍTÓ, TÖBB SZÁZ ÁLLÁS ÉS SZAKMAI GYAKORLAT VÁR! Kiállítóink hallgatókat, frissdiplomásokat és tapasztalt munkavállalókat is várnak állásajánlataikkal. Részletek Jegyek
További cikkek
Több mint 600 dolgozót küldenek el a Magyar Államkincstárból

A HVG szerint nem lehet tudni, hogy a leépítés megteremti-e a lehetőséget a központi közigazgatásban beígért béremelésekre. Teljes cikk

Nem változott a vállalatok innovációs aktivitása az első fél évben

Egyre több cég ismeri fel a digitalizáció fontosságát - derül ki a K&H felméréséből. Teljes cikk

Napi 30 ezerért is nehezen találnak szakácsot a Balatonra

Van olyan vendéglátóhely, ahova évek óta visszajárnak dolgozni a fiatalok, szakképzett szakácsot azonban nehéz találni. Teljes cikk