Megjelent: 13 éve

Fejcserék az állami vállalatoknál?

A Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter által kinevezett Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. igazgatósága csütörtökön döntött arról, hogy egyes állami vállalatoknál vezetői személycseréket kezdeményez - írja a Magyar Nemzetre hivatkozva a hirado.hu.

A Magyar Nemzet információi szernt rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményzete a többségi tulajdonos MNV Zrt. igazgatósága a Hévíz Gyógyfürdő és Szent András Reumakórház Nonprofit Kft.-ben, hogy elmozdítsák pozíciójából Hegedűs Lajos igazgatót, az információt megerősítette a térség fideszes országgyűlési képviselője is. A lap emlékeztet: a cég működésével kapcsolatban elrendelt nyomozást a napokban két hónappal meghosszabbította a rendőrség.

Manninger Jenő országgyűlési képviselő írásban felszólította Vértes Árpád polgármestert és Hévíz képviselő-testületét, hogy "a jövő heti ülésükön támogassák a kormányzat kezdeményezését, ne akadályozzák meg, hogy az új kormány végezhesse a munkáját, megkezdhesse az ügyek tisztába tételét Hévízen is". Ezt azzal egészítette ki: egy ilyen, "alapos gyanúba keveredett vezető nem maradhat a helyén".

A Magyar Nemzet információja szerint MNV Zrt. igazgatósága arról is döntött, hogy a Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatója Szentpéteri Kálmán, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója Schmitt Pál Péter, az igazgatóság elnöke pedig Kalmár István lesz.
Július végére összehívták a Magyar Villamos Művek Zrt. rendkívüli közgyűlését, ahol eldőlhet a cég vezetésének sorsa - írja a Magyar Nemzet.

hirado.hu/Magyar Nemzet

  • 2023.06.27IFRS Halasztott adó képzés Élő, interaktív, online képzés a nemzetközi beszámolókészítési elvek szerint az adózás számviteli kezeléséről. Fő cél: - a halasztott adó fogalmának megismertetése: mitől halasztott? - a halasztott adó elszámolásának célja és jelentősége - a számítás esetei és gyakorlati példákon keresztüli bemutatása. Részletek Jegyek
  • 2023.09.01I Land gamifikált készségfejlesztés Gamifikált készségfejlesztő e-learning programunk játszva tanít: 30 napon keresztül, napi 20-30 percben egy izgalmas virtuális küldetésen vezetjük végig a résztvevőket. Részletek Jegyek
  • 2023.10.10MŰEGYETEMI ÁLLÁSBÖRZE 150+ KIÁLLÍTÓ, TÖBB SZÁZ ÁLLÁS ÉS SZAKMAI GYAKORLAT VÁR! Kiállítóink hallgatókat, frissdiplomásokat és tapasztalt munkavállalókat is várnak állásajánlataikkal. Részletek Jegyek