Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 1 éve

Felmérés készült munkahelyi alkoholfogyasztásról

Egy francia vizsgálat kimutatta, hogy a köztes státuszban dolgozók (azaz se nem hatalommal bíró főnökök, se nem beosztottak) 23 százaléka rendszeresen alkoholt fogyaszt munkavégzés közben és ezek 8,3 százaléka nő - írja a HVG.

images

A több minisztérium bevonásával működő szakbizottság 200 ezer névtelen önkéntes alkoholfogyasztási szokásait vizsgálta 2013 óta. A fenti eredmény azt mutatja, hogy a közhiedelemmel ellentétben nem csak a fizikai munkások problémája az alkoholizmus, szinte minden munkavállalói kategóriában jelen van- írják.

A legnagyobb számban a hierarchia közepén állók fogyasztanak alkoholt munka közben például a gyorséttermi vezető, a boltvezető, a főnővér, a műhelyfőnök, a biztosítási ügynök sorolható ide. Ennek az egyik oka, hogy stresszes munkát végeznek: ők találkoznak személyesen az elégedetlen, vagy ideges vevőkkel, betegekkel.

A kutatásból az is kiderült, hogy a női főnökök 12 százaléka rendszeresen iszik. A középvezető férfi munkavállalókra, a rendszeres, mérsékelt ivás mellett a gyors lerészegedés is jellemző.

HVG
Follow hrportal_hu on Twitter