Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Fémipari szakembereket toboroznak Győrbe

A győri és Győr környéki, fémipari kis- és középvállalkozások minőségi szakember utánpótlását Borsod-Abaúj-Zemplén, illetve Nógrád megyéből oldanák meg a most induló kísérleti programmal, amelynek résztvevői partnerségi megállapodást írtak alá hétfőn Győrött.

Czomba Sándor szerint a program sikerre van ítélve, mert valós problémákra reagál. A Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára kifejtette: nem cél, hogy "újkori népvándorlás" induljon meg, de sokan évek óta nem találnak munkát a borsodi és a nógrádi térségben, és számukra bér- és lakhatási támogatással meg kell teremteni a munkába állás lehetőségét.

A kezdeményezéssel a két északi megye álláskeresői munkalehetőséget kapnak azokban a szakmákban, amelyekből a győri cégeknél hiányzik a képzett munkaerő. A programba 160 embert vonnak be a tervek szerint, számukra megoldják a lakhatás és a munkába járás feltételeit is - mondta Rimányiné Somogyi Szilvia, a Győr- Moson -Sopron megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának igazgatója.

A programot - amelyre 320 millió forintot fordítanak - a győri vállalkozások generálták munkaerő igényeikkel. Mostanáig húsz vállalkozás jelezte, hogy bekapcsolódik a projektbe és megfelelően képzett munkaerőt foglalkoztat. A programot kezdeményező Professio Fémipari és Szakképzési Klaszter tagvállalatain kívül más cégek, sőt már multinacionális vállalkozások is érdeklődnek a kezdeményezés iránt.

Borsodban több mint 3500, Nógrádban mintegy 1000 fémipari szakmunkás keres munkát. Ebből a körből választják ki a 160 szakmunkást, akik vállalják, hogy az otthonuktól távol dolgoznak. Számukra a program három hónapos képzéssel indul, amelynek során olyan ismereteket szereznek meg, amelyekre a foglalkoztató vállalatoknak szükségük van.

A programban együttműködik a három megye munkaügyi központja, a Nemzeti Munkaügyi Hivatal, a Győr-Moson-Sopron megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Professio Klaszter.
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Csatlakoztak a Közlekedési Munkástanácsok Szövetségéhez tartozó szakszervezetek a KDSZSZ-hez

A KDSZSZ Magyarország egyik legnagyobb közúti személyszállításban működő szakszervezeti szövetsége lett. Teljes cikk

A Magyar Orvosi Kamara új elnöke szerint egyszeri és érdemi béremelésre van szükség

Kincses Gyula szerint a hálapénz intézményét társadalmilag is érzékelhető béremelés nélkül nem lehet felszámolni. Teljes cikk

A középgeneráció uralja a belföldi cégeket

A felmérés szerint az idősebbek szerepe főképp a nagyobb cégek irányításában jelentős. Teljes cikk