Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 9 éve

Fémmegmunkáló üzemet adtak át Mórahalmon

Átadták pénteken a mórahalmi Ipari Parkban az Ipari és Kommunális Gépjármű Kft. fémmegmunkáló üzemcsarnokát. A 115 millió forint összköltségű projekt 56 milliós támogatást kapott, a jövőben 20 új munkahelyet teremt - mondta el az IKG Kft. ügyvezetője az MTI-nek.

images

Kovács Károly kiemelte: a beruházás azért vált elengedhetetlenné, mert a vas- és alumínium-megmunkálással foglalkozó szegedi cég kinőtte első telephelyét. Az új lemezlakatos műhelyben mostantól a finommegmunkálású alumínium- és saválló anyagokból készülő termékeket állítanak elő. A cég 99 százalékban német piacra termel, alumíniumból tűzoltó autókba való felépítményeket, alkatrészeket, saválló termékeket állít elő. A vastermék-gyártás megmarad a szegedi telephelyen.

A cég az idén volt 20 éves, árbevétele évi mintegy félmillió euró. Korábban a vasgyártás volt túlsúlyban, tavaly azonban átfordult az arány, ma már a megrendelések több mint fele alumínium termékre vonatkozik. Vasalapanyagból kukabillentő gépeket, konténer mérlegeket, konténer síneket, utcai kerékpártartókat, utcabútorokat gyártanak.

Nógrádi Zoltán (Fidesz) polgármester elmondta: a beruházás a fémmegmunkálással foglalkozó ipari munkahely teremtése szempontjából lényeges előrelépés a térségben.

Az Ipari Park területe mostanra meghaladja a 60 hektárt, és szinte az összes szabad területről folynak a tárgyalások. Több vállalkozás versenyezteti az önkormányzat kínálta lehetőséget más ajánlatokkal, a polgármester elmondása szerint a tárgyalások a nyár elejére várhatóan lezárulnak.
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter