Megjelent: 6 éve

Fideszes lánya tarthat csapatépítést a jegybankban

Borókai Flóra cégével szerződött a Magyar Nemzeti Bank (MNB), hogy a dolgozóknak csapatépítő programokat és konferenciákat szervezzen. Közbeszerzésre nem volt gond: a szerződéses összeg pont a 25 milliós határérték alatt maradt – írta meg a Napi.hu.

images

Legfeljebb nettó 24,9 millió forintért rendezhet konferenciákat és rendezvényeket az MNB-vel leszerződött Akció BTL Kft. A keretösszeg éppen alatta marad a kis értékű közbeszerzések 25 milliós értékhatárának, amíg nem kell nyilvános ajánlattételi felhívást közzétenni a beszerzésekre.

A cég ügyvezetője és többségi tulajdonosa Borókai Flóra, Borókai Gábor, az első Fidesz-kormány szóvivője, a Heti Válasz főszerkesztőjének és Borókainé Vajdovits Éva, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) kormányirodát irányító helyettes államtitkárának a lánya.

A szerződést 2013. december 5-én írták alá, de már a jegybank Mikulás buliját is az Akció BTL Kft. szervezte a cég Facebook oldalának tanúsága szerint. Szintén decemberben már egy KIM-es konferencia, az elektronikus közigazgatás megújításáról szóló rendezvény szervezésében is részt vettek.

A rendezvényszervező vállalkozást 2011 októberében 500 ezer forint jegyzett tőkével hozta létre Borókai Flóra és az Akció 360 Reklámügynökség Kft., amely 2012 szeptemberében kiszállt a cégből, s azóta Baldaszti Péter üzletember Borókai cégtársa – derül ki a Céginfo.hu adataiból.

Az Akció 360 Kft. korábban is dolgozott az MNB-nek, 2011 októberében nyolc ajánlattevő közül megnyerte a kommunikációs ügynökségi szolgáltatások ellátására kiírt, nettó 225 millió forint keretösszegű közbeszerzését – Borókai Flóra kisebbségi tulajdonos volt ekkor a cégben.

Jól alakult az Akció BTL Kft. sorsa az elmúlt években: 2011-ben még csak 46 millió, 2012-ben már 172 millió forintos nettó árbevételt könyvelhettek el, az üzemi eredmény 390 ezer forintról négymillió forintra nőtt. A cégnek jelenleg négy alkalmazottja van.

Napi.hu
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter