Megjelent: 14 éve

Finnország regisztrálja az uniós munkavállalókat

Az uniós munkavállalás "türelmi" direktívájának megszűntével már Finnországban is szabadon vállalhatnak munkát az uniós állampolgárok közvetlenül a munkáltatókkal történő előzetes egyeztetések után. Mivel ezzel megszűnt az állami felügyelet a külföldi munkavállalók felett, ezért új regisztrációs szabályokat vezet be a finn kormány.

Finnország regisztrációs szabályokat vezetett be hétfőtől annak következtében, hogy az uniós munkavállalókat a munkaügyi hatóságok képtelenek nyomon követni. Éppen ezért a most bevezetett rendeletek nyomán a finn munkaadóknak a jövőben kötelességük lesz bejelenteni az illetékes munkaügyi hatóság számára minden, általuk nyilvántartott külföldi, uniós munkavállaló adatait.

Sokan szkeptikusan fogadják a rendeletet, mivel annak ellenére, hogy az adatok teljes hiányában fontos lenne tudni, hány külföldi munkavállaló vállal állást Finnországban, az új rendelet semmilyen szankcióval nem sújtja a bejelentést elhalasztó munkáltatókat. Az adatok nyomon követése már csak azért is rendkívül fontos lenne a finn hatóságok számára, mert egyre több cég érdeklődik -főleg lett, litván és lengyel- külföldi munkavállalók foglalkoztatása iránt, elvéve ezzel a finn lakosságtól a helyi munkalehetőséget - adta hírül az Euractiv.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
A Renault felszámolja a munkahelyeinek 10 százalékát

A vállalatnál nem lesznek elbocsátások, a nyugdíjba vonulók munkahelyeit számolják fel. Teljes cikk

Valamelyest csökkent a munkanélküli segélykérelmek száma az Egyesült Államokban

Összesen 40 millió amerikai vesztette el állását, mióta kirobbant a járvány. Teljes cikk

Több ezer embert bocsát el a Boeing

A Boeing vezérigazgatója azt üzente a maradó dolgozóknak, hogy nagyon nehéz időszak elé néznek. Teljes cikk

Kapcsolódó hírek