Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 10 éve

Foglalkoztatási Paktumot írtak alá a Gödöllői Kistérségben

Hatvan szervezet írta alá Gödöllőn a kistérség Foglalkoztatási Paktumának alapító okiratát, a partnerség létrehozásával közös kitörési pontokat fogalmaztak meg a térség foglalkoztatási szintjének növelése érdekében - közölte a kistérség kommunikációs cége szerdán az MTI-vel.

images

A közlemény szerint az Európai Unió (EU) és a magyar költségvetés összesen 23,490 millió forinttal támogatja a projektet.

A paktum célja egy partneri együttműködés kialakítása a munkaerőpiac különböző szereplői - munkaadók, munkavállalók, önkormányzatok, képzőintézmények, civil szervezetek, valamint a munkaügyi központ - között a térség foglalkoztatási és gazdasági helyzetének fejlesztése céljából.

Átfogó célként a foglalkoztatási szint növelését, új munkahelyek teremtését, a meglévőek védelmét, valamint a térségi humán-erőforrás fejlesztést, a hátrányos helyzetű csoportok munkaerő-piaci reintegrációját, és a képzések munkaerő-piaci igényekhez való igazítását fogalmazták meg.

A megállapodást aláíró szervezetek között vannak például települési önkormányzatok, valamint számos cég, többek között a Chinoin Zrt., a Nordenia Hungaria Kft., a Richard Fritz Kft., a Solier Kft., és a TEVA Gyógyszergyár Zrt.

A meglévő munkahelyek megtartása mellett a cél, hogy tartós munkahelyek jöjjenek létre a kistérségben elsősorban a humán és turisztikai szolgáltatások, mezőgazdaság, tudás intenzív ipar, logisztika, kutatóhelyek, megújuló energiák területén - olvasható a közleményben.

A paktumon belül prioritást kapott a foglalkoztatást elősegítő szolgáltatások fejlesztése, a munkaerőpiac igényeinek megfelelő képzési rendszer kialakítása, valamint egy hatékony pályaorientációs rendszer működése.

"Kötelességünk és felelősségünk a kistérség lakói számára a komfortérzet biztosítása, amihez hozzátartozik a munkahelyek létrehozása és megtartása" - idézi a közlemény Gémesi Györgyöt, a Gödöllői Kistérség Önkormányzatainak Többcélú Kistérségi Társulása elnökét. Gémesi György szerint nehéz a foglalkoztatás területén sikereket elérni. "Ez az együttműködés mégis sikert jelent, és előrevetíti azt a reményünket, hogy a kistérségi Paktum a mindennapi gyakorlat részévé fog válni."

Magyarországon eddig mintegy 50 foglalkoztatási paktumot kötöttek, amelyek között találhatóak települési, kistérségi, megyei illetve regionális paktumok.

  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Kölcsönzött munkaerőt keres az elbocsátottak helyére az oroszlányi Wescast

Munkaerő közvetítő cégen keresztül toboroz dolgozókat a Wescast, mely a szakszervezet szerint 180 embert bocsátott el nemrég. Teljes cikk

Augusztus 31-ig lehet pályázni a munkahelyvédelmi programra

Van olyan nagyvállalat, amelyik 3500 dolgozójával vesz részt a programban - mondta el Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár. Teljes cikk

266 ezer 300 forint volt a nettó átlagkereset márciusban

A reálkereset 4,6, a nettó átlagkereset 9,6 százalékkal nőtt z előző év azonos időszakához képest. Teljes cikk