Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 11 éve

Foglalkoztatási Paktumot írtak alá a Gödöllői Kistérségben

Hatvan szervezet írta alá Gödöllőn a kistérség Foglalkoztatási Paktumának alapító okiratát, a partnerség létrehozásával közös kitörési pontokat fogalmaztak meg a térség foglalkoztatási szintjének növelése érdekében - közölte a kistérség kommunikációs cége szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint az Európai Unió (EU) és a magyar költségvetés összesen 23,490 millió forinttal támogatja a projektet.

A paktum célja egy partneri együttműködés kialakítása a munkaerőpiac különböző szereplői - munkaadók, munkavállalók, önkormányzatok, képzőintézmények, civil szervezetek, valamint a munkaügyi központ - között a térség foglalkoztatási és gazdasági helyzetének fejlesztése céljából.

Átfogó célként a foglalkoztatási szint növelését, új munkahelyek teremtését, a meglévőek védelmét, valamint a térségi humán-erőforrás fejlesztést, a hátrányos helyzetű csoportok munkaerő-piaci reintegrációját, és a képzések munkaerő-piaci igényekhez való igazítását fogalmazták meg.

A megállapodást aláíró szervezetek között vannak például települési önkormányzatok, valamint számos cég, többek között a Chinoin Zrt., a Nordenia Hungaria Kft., a Richard Fritz Kft., a Solier Kft., és a TEVA Gyógyszergyár Zrt.

A meglévő munkahelyek megtartása mellett a cél, hogy tartós munkahelyek jöjjenek létre a kistérségben elsősorban a humán és turisztikai szolgáltatások, mezőgazdaság, tudás intenzív ipar, logisztika, kutatóhelyek, megújuló energiák területén - olvasható a közleményben.

A paktumon belül prioritást kapott a foglalkoztatást elősegítő szolgáltatások fejlesztése, a munkaerőpiac igényeinek megfelelő képzési rendszer kialakítása, valamint egy hatékony pályaorientációs rendszer működése.

"Kötelességünk és felelősségünk a kistérség lakói számára a komfortérzet biztosítása, amihez hozzátartozik a munkahelyek létrehozása és megtartása" - idézi a közlemény Gémesi Györgyöt, a Gödöllői Kistérség Önkormányzatainak Többcélú Kistérségi Társulása elnökét. Gémesi György szerint nehéz a foglalkoztatás területén sikereket elérni. "Ez az együttműködés mégis sikert jelent, és előrevetíti azt a reményünket, hogy a kistérségi Paktum a mindennapi gyakorlat részévé fog válni."

Magyarországon eddig mintegy 50 foglalkoztatási paktumot kötöttek, amelyek között találhatóak települési, kistérségi, megyei illetve regionális paktumok.

  • 2021.05.25HBLF Nemzetközi XMentor Program 4. Kick-off esemény 2021. májusában a HBLF szervezésében negyedszerre indul el díjnyertes Nemzetközi XMentor Programunk, a legbefolyásosabb magyar üzleti vezető nők és nemzetközi mentorok támogatásával. A 2017-ben indult, szervezetek és szektorok közötti programot a női vezetők támogatására hoztuk létre és immár angol és magyar nyelven is elérhető! Open Spotlight Award díjat nyert programunk az út elején járó és már úton lévő női vezetők személyes és szakmai fejlődését támogatja. Nemzetközi, befolyásos és elismert mentor hálózatunkon keresztül a mentoráltak számára vállalatok és szervezetek közötti tudás- és tapasztalatmegosztást biztosítunk, emellett önismereti és szakmai fejlődést, valamint a kapcsolatrendszer bővülését. Részletek Jegyek
  • 2021.05.28Vegyen részt Ön is az EU Sokszínűségi Hónapján! Az Európai Sokszínűségi Hónap az Európai Unió egészében felhívja a figyelmet a munkahelyeken és a társadalmon belül a sokszínűség és a befogadás fontosságára. Elismeri a szervezetek arra irányuló erőfeszítéseit, hogy a munkahelyeken előmozdítsák a sokszínűséget és befogadó munkakörnyezetet alakítsanak ki. Az Európai Bizottság jogalkotási intézkedések révén hosszú ideje elkötelezetten támogatja a sokszínűség és a befogadás előmozdítását, valamint a megkülönböztetés elleni küzdelmet. Az említett intézkedések hozzájárultak az egyenlőség javításához, és emberek milliói számára tették lehetővé, hogy a lehető legjobban kibontakoztathassák a bennük rejlő lehetőségeket. Az EU Sokszínűségi Karta Magyarország - az EU kizárólagos partnerszervezeteként Magyarországon - szeretettel invitál meg mindenkit az EU Sokszínűségi Hónap ingyenes eseményeire. Részletek Jegyek
  • 2021.06.07 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2021.06.19Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter