Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 11 éve

Foglalkoztatási Paktumot írtak alá a Gödöllői Kistérségben

Hatvan szervezet írta alá Gödöllőn a kistérség Foglalkoztatási Paktumának alapító okiratát, a partnerség létrehozásával közös kitörési pontokat fogalmaztak meg a térség foglalkoztatási szintjének növelése érdekében - közölte a kistérség kommunikációs cége szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint az Európai Unió (EU) és a magyar költségvetés összesen 23,490 millió forinttal támogatja a projektet.

A paktum célja egy partneri együttműködés kialakítása a munkaerőpiac különböző szereplői - munkaadók, munkavállalók, önkormányzatok, képzőintézmények, civil szervezetek, valamint a munkaügyi központ - között a térség foglalkoztatási és gazdasági helyzetének fejlesztése céljából.

Átfogó célként a foglalkoztatási szint növelését, új munkahelyek teremtését, a meglévőek védelmét, valamint a térségi humán-erőforrás fejlesztést, a hátrányos helyzetű csoportok munkaerő-piaci reintegrációját, és a képzések munkaerő-piaci igényekhez való igazítását fogalmazták meg.

A megállapodást aláíró szervezetek között vannak például települési önkormányzatok, valamint számos cég, többek között a Chinoin Zrt., a Nordenia Hungaria Kft., a Richard Fritz Kft., a Solier Kft., és a TEVA Gyógyszergyár Zrt.

A meglévő munkahelyek megtartása mellett a cél, hogy tartós munkahelyek jöjjenek létre a kistérségben elsősorban a humán és turisztikai szolgáltatások, mezőgazdaság, tudás intenzív ipar, logisztika, kutatóhelyek, megújuló energiák területén - olvasható a közleményben.

A paktumon belül prioritást kapott a foglalkoztatást elősegítő szolgáltatások fejlesztése, a munkaerőpiac igényeinek megfelelő képzési rendszer kialakítása, valamint egy hatékony pályaorientációs rendszer működése.

"Kötelességünk és felelősségünk a kistérség lakói számára a komfortérzet biztosítása, amihez hozzátartozik a munkahelyek létrehozása és megtartása" - idézi a közlemény Gémesi Györgyöt, a Gödöllői Kistérség Önkormányzatainak Többcélú Kistérségi Társulása elnökét. Gémesi György szerint nehéz a foglalkoztatás területén sikereket elérni. "Ez az együttműködés mégis sikert jelent, és előrevetíti azt a reményünket, hogy a kistérségi Paktum a mindennapi gyakorlat részévé fog válni."

Magyarországon eddig mintegy 50 foglalkoztatási paktumot kötöttek, amelyek között találhatóak települési, kistérségi, megyei illetve regionális paktumok.

  • 2021.08.10 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2021.08.28Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
  • 2021.09.23HR Basic Sajátítsd el évek helyett 12 napban az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! HR gondolkodás e-learning videókkal, esettanulmányokkal, testre szabva gyakorlatorientáltan. Részletek Jegyek
  • 2021.09.28Kötelező visszaélés-bejelentési rendszer bevezetése, alkalmazása Az EU 2019/1937 sz. irányelve új kötelezettséget ír elő. Visszaélés-bejelentési rendszert kell alkalmazni. Minden 50 fő feletti munkavállalót foglalkoztató vállalkozásnak, továbbá a közszférában működő szervezetnek kötelező lesz visszaélés bejelentési rendszert kialakítania és működtetnie. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter