kapubanner for mobile
Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 12 éve

Foglalkoztatási, szociális és a közoktatási fejlesztésekre lehet pályázni

Az Új Széchenyi Terv keretében a foglalkoztatás területén 37 milliárd forint új uniós forrás érhető el, a közoktatásban több mint 4 milliárd forintra, szociális fejlesztésre pedig mintegy 2 milliárd forintra lehet pályázni - tájékoztatott a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség.

images

A közlemény szerint a megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációjának és foglalkoztatásának segítésére megjelent felhívás kerete 11,7 milliárd forint. A cél a megváltozott munkaképességűek felkészítése, elhelyezkedésük elősegítése, valamint a munkáltatók ösztönzése a foglalkoztatásukra.

Egy másik új konstrukció a hajléktalan emberek társadalmi integrációjának erősítését tűzte ki célul, a rendelkezésre álló keretösszeg 105 millió forint - közölte az NFÜ.

A fiatalok vállalkozóvá válását összesen csaknem 7 milliárd forinttal támogatják, a pályázatok célja a mikrovállalkozások indítását tervező fiatalok segítése.

A munkaerő-piaci szolgáltatásokat nyújtó civil szervezetek fejlesztésének, kapacitásaik megerősítésének kerete 1,6 milliárd forint, a pénzre egyesületek, alapítványok, nonprofit gazdasági társaságok nyújthatnak be pályázatot.

A 3 milliárd forintos kerettel megjelent "Tranzitfoglalkoztatás az építőiparban" elnevezésű pályázat célja hátrányos helyzetű emberek munkaerő-piaci elhelyezkedésének elősegítése tranzitfoglalkoztatási programok segítségével.

Az autizmussal élő emberek életminőségét támogató országos szakmai tanácsadó hálózat kiépítésére 800 millió forint értékben jelent meg felhívás.

A foglalkoztatási szolgálat szolgáltatási rendszerének fejlesztésére, kapacitásainak megerősítésére 3 milliárd forint keretösszeggel jelent meg felhívás, fejleszthetik egyebek mellett a munkaerő-piaci információs rendszert, illetve az ügyfeleknek nyújtott szolgáltatásokat is.

Az aktív munkaerő-piaci politikák eredményességére és hatékonyságának javítására 6 milliárd forintos kerettel jelent meg pályázat, a munkahelyi egészség és biztonság fejlesztésére, a munkavédelmi és munkaügyi ellenőrzés fejlesztésére pedig 3,75 milliárd forinttal.

Szociális célú pályázat a jelnyelvi tolmácsszolgálatok fejlesztését célzó felhívás,a pályázat elérhető keretösszege 540 millió forint. 1,4 milliárd forint támogatás áll rendelkezésre roma emberek képzésbe ágyazott foglalkoztatására.

A közoktatási fejlesztések területén 2,25 milliárd forintból jöhet létre javítóintézeti ellátást biztosító intézmény a Dunántúlon. A halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek nevelésére-oktatására elkülönített keret 2 milliárd forint.
  • 2024.07.10GDPR A HR-BEN: ADATVÉDELEM A MUNKAHELYEN Programunkon gyakorlati oldalról tekintjük át a munkaviszonnyal összefüggésben leggyakrabban előforduló kérdéseket, tipikus buktatókat és lehetséges hibákat, melyek az elmúlt 6 év során a GDPR szabályozás létrejöttét követően felmerültek.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.05Business Beach Conference Az Ingatlan Regatta már 8 éve köti össze az ingatlanpiac legfontosabb szereplőit egy különleges sporteseménnyel. Az idei évtől kezdve, Litkey Farkassal közös szervezésben “új” eseményként csatlakozik hozzánk a Bankár Kupa.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.09.26Best Practice Fórum - Roto A Fórum Célja: A Digitalizációs és Lean szemléletű folyamatfejlesztések sikeres vállalati megoldásainak, jó gyakorlatainak megosztása a fórum résztvevői között. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába.info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Rekordszámú pályázat érkezett a High-Tech Suli programra az idén

Rekordszámú pályázat érkezett a Mészáros Csoport által létrehozott High-Tech Suli (HTS) programra az idén, és mivel erős volt a mezőny, öt... Teljes cikk

Kihirdették az MDDÜ Kerülj Képbe! - Év Felfedezettje pályázatának győzteseit

Kihirdették a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) Kerülj Képbe! - Év Felfedezettje pályázatának győzteseit: a divat kategóriát a Győri SZC... Teljes cikk

Idén is megmérettetnek a vállalati ESG megoldások

Idén is versenybe szállhatnak a hazai vállalatok az Effekt 2030 – Az ESG megoldások díjáért. A rangos szakmai elismerést olyan példamutató... Teljes cikk