Megjelent: 10 éve

Fogyatékosság-barát munkahelyeket keresnek

images

Az elismerés bevezetésének célja az álláskereső fogyatékos emberek és a foglalkoztatásukra nyitott munkáltatók egymásra találásának elősegítése.

A felhívásra Magyarország valamennyi kis-, közép- és nagyvállalata jelentkezhet az üzleti szférából, a közszférából és a non-profit szervezetek köréből egyaránt. Olyan munkáltatók jelentkezését várják, akik elkötelezettek a fogyatékos személyek toborzása, foglalkoztatása, megtartása, illetve a szervezet dolgozóinak fogyatékos munkatársakkal, ügyfelekkel/vásárlókkal kapcsolatos érzékenyítése, informálása iránt.


A "Fogyatékosság-barát munkahely" logó a belső és külső álláshirdetéseken, jelentkezési lapokon, a toborzás során, továbbá a munkatársakkal való kommunikáció során használható.

Az elismerés megszerzéséhez és a logó használatához a Salva Vita Alapítvány honlapján (www.salvavita.hu) található Jelentkezési lap kitöltése szükséges. Ennek segítségével az Európai Minőségmenedzsment Alapítvány (EFQM) Kiválóság Modellje mentén szisztematikusan áttekinthetik, mennyire eredményesen teljesít a szervezet a fogyatékos emberek toborzása, foglalkoztatása, megtartása, a dolgozók szemléletformálása területén, és hol lehetne még javítani. A Jelentkezési lapon meg kell határozni minimum 1-1 rövidtávú (3 hónapon belül megvalósítandó) és középtávú (2 éven belül megvalósítandó) fejlesztést, melyet a fogyatékosság tudatos kezelése érdekében terveznek.

A kitöltött Jelentkezési lapokat 2010. május 31-ig várják a következő e-mail címre: logo@salvavita.hu vagy postacímre: Salva Vita Alapítvány, Fogyatékosság-barát munkahely elismerés,
Budapest 1073 Erzsébet krt. 13. III/3.

Az elismerés megszerzéséhez és a logó használatához 2010. augusztus 31-ig végre kell hajtani és dokumentálni szükséges a vállalt rövidtávú fejlesztést/fejlesztéseket. Ezek megvalósulását egy szakértői csoport fogja ellenőrizni, majd ez alapján a szervezetet előterjesztik a "Fogyatékosság-barát munkahely" elismerés megszerzésére. Az elismerés odaítéléséről a Szociális és Munkaügyi Minisztérium, az American Chamber of Commerce in Hungary és a Szövetség a Kiválóságért Egyesület képviselőiből álló Akkreditációs Bizottság dönt. Az elismeréseket az első alkalommal ünnepélyes keretek között - várhatóan 2010. utolsó negyedévében - vehetik át a munkáltatók.

A "Fogyatékosság-barát munkahely" logó 2 évig használható. Használata további 2 évre, többször is meghosszabbítható a középtávú fejlesztések végrehajtása és dokumentációja alapján.

A projektet a Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe (CEE Trust) nemzetközi szervezet támogatja.
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter