Megjelent: 10 éve

Fogyatékosság-barát munkahelyeket keresnek

Az elismerés bevezetésének célja az álláskereső fogyatékos emberek és a foglalkoztatásukra nyitott munkáltatók egymásra találásának elősegítése.

A felhívásra Magyarország valamennyi kis-, közép- és nagyvállalata jelentkezhet az üzleti szférából, a közszférából és a non-profit szervezetek köréből egyaránt. Olyan munkáltatók jelentkezését várják, akik elkötelezettek a fogyatékos személyek toborzása, foglalkoztatása, megtartása, illetve a szervezet dolgozóinak fogyatékos munkatársakkal, ügyfelekkel/vásárlókkal kapcsolatos érzékenyítése, informálása iránt.


A "Fogyatékosság-barát munkahely" logó a belső és külső álláshirdetéseken, jelentkezési lapokon, a toborzás során, továbbá a munkatársakkal való kommunikáció során használható.

Az elismerés megszerzéséhez és a logó használatához a Salva Vita Alapítvány honlapján (www.salvavita.hu) található Jelentkezési lap kitöltése szükséges. Ennek segítségével az Európai Minőségmenedzsment Alapítvány (EFQM) Kiválóság Modellje mentén szisztematikusan áttekinthetik, mennyire eredményesen teljesít a szervezet a fogyatékos emberek toborzása, foglalkoztatása, megtartása, a dolgozók szemléletformálása területén, és hol lehetne még javítani. A Jelentkezési lapon meg kell határozni minimum 1-1 rövidtávú (3 hónapon belül megvalósítandó) és középtávú (2 éven belül megvalósítandó) fejlesztést, melyet a fogyatékosság tudatos kezelése érdekében terveznek.

A kitöltött Jelentkezési lapokat 2010. május 31-ig várják a következő e-mail címre: logo@salvavita.hu vagy postacímre: Salva Vita Alapítvány, Fogyatékosság-barát munkahely elismerés,
Budapest 1073 Erzsébet krt. 13. III/3.

Az elismerés megszerzéséhez és a logó használatához 2010. augusztus 31-ig végre kell hajtani és dokumentálni szükséges a vállalt rövidtávú fejlesztést/fejlesztéseket. Ezek megvalósulását egy szakértői csoport fogja ellenőrizni, majd ez alapján a szervezetet előterjesztik a "Fogyatékosság-barát munkahely" elismerés megszerzésére. Az elismerés odaítéléséről a Szociális és Munkaügyi Minisztérium, az American Chamber of Commerce in Hungary és a Szövetség a Kiválóságért Egyesület képviselőiből álló Akkreditációs Bizottság dönt. Az elismeréseket az első alkalommal ünnepélyes keretek között - várhatóan 2010. utolsó negyedévében - vehetik át a munkáltatók.

A "Fogyatékosság-barát munkahely" logó 2 évig használható. Használata további 2 évre, többször is meghosszabbítható a középtávú fejlesztések végrehajtása és dokumentációja alapján.

A projektet a Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe (CEE Trust) nemzetközi szervezet támogatja.
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
  • 2020.10.16XIII. LEAN FÓRUM - KONFERENCIA A Fórum fókuszai: Lean Vezetés - Lean coaching Ipar 4.0. és a Lean a gyakorlatban Lean Quality – Lean Six Sigma Lean Office - Folyamatfejlesztés Részletek Jegyek
  • 2020.10.22 HR folyamatok/HR kommunikáció/Változásmenedzsment A képzésen összefoglaljuk és rendszerbe helyezzük a HR folyamatokat, megismerkedünk a HR kommunikáció szerepével és témaköreivel, valamint megtudjuk, mit jelent a változásmenedzsment. Kiknek ajánljuk? A képzést azoknak ajánljuk, akik szeretnének fejleszteni a belső kommunikáción, illetve a változások menedzselését hatékonyabbá szeretnék tenni. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Megérkeztek a KSH friss adatai a foglalkoztatottságról és a munkanélküliségről

Csökkent a magukat közfoglalkoztatottaknak vallók száma, a 15-24 éves munkanélküliek száma 14 ezerrel nőtt. Teljes cikk

Döntött a gazdaságvédelmi operatív törzs, adóügyi könnyítések jönnek

Kétszeresére nő a kiva bevételi értékhatára és csökkentik az adminisztrációs terheket. Teljes cikk

A budapesti gyógyfürdőket is elérte a válság

Több mint felére esett a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. bevétele a járvány miatt. Teljes cikk