Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Földesi Péter rektori pályázatát támogatja a győri egyetem szenátusa

Földesi Péter egyetemi tanárnak, a győri Széchenyi István Egyetem logisztikai és szállítmányozási tanszékvezetőjének rektori pályázatát támogatta hétfői ülésén az intézmény szenátusa. A legtöbb voksot kapó pályázó az MTI-nek arról beszélt: nagyobb önállóságú és kezdeményezőképességű, a kihívásokra rugalmasan válaszoló rendszer kialakítása a célja.

"Régen azt mondták, hogy a nagyhal megeszi a kishalat, most azt mondják, hogy a gyors hal megeszi a lassút" - mondta, hozzátéve: a gyorsaságban szerepet kaphat a Széchenyi István Egyetem újítási készsége is, a célok, elvek, értékek megtartása mellett.

Szavai szerint a győri egyetemen az extenzív fejlesztés korszaka lezárult, ugyanakkor folyamatos az intenzív szakasz, amelynek része az erők koncentrálása, illetve a párhuzamosságok kiszűrés, így építve racionális és hússzú távon fenntartható folyamatokat.

Az állami normatíva mellett saját forrásokat is bevonó, folyamatosan finanszírozható, a helyét a gazdasági és a társadalmi környezetben megtaláló, értékes, jó diplomákat adó egyetemre van szükség, ehhez pedig jobban kell támaszkodniuk a hallgatók innovatív javaslataira, kezdeményezéseire.

A szenátus tanácskozása után Író Béla főtitkár újságírókkal azt közölte: a voksát leadó 18 tag közül 16-an támogatták Földesi Pétert, míg Józsa László, a gazdaságtudományi kar dékánja és Rechnitzer János általános rektorhelyettes 6-6 szavazatot kapott.

A 20 tagú szenátus tagjai több jelöltet is támogathattak. A főtitkár emlékeztetett arra, hogy a szenátus állásfoglalása nem köti az emberi erőforrások miniszterét, aki javaslatot tesz az államfőnek a rektor kinevezésére.

Ez az első alkalom, hogy több pályázó közül választhatott a testület, amelynek azért kellett foglalkoznia az utódlás kérdésével, mert a 65 éves Szekeres Tamás rektor mandátuma a törvény erejénél fogva az életkora miatt június 30-án megszűnik.

A három pályázó február végén ismertette elképzeléseit. A megyei napilap akkor Földesi Péter pályázatából a minősített oktatók arányának emelését és a folyamatok racionalizálását, Józsa Lászlónak, a gazdaságtudományi kar dékánjának munkájából pedig a külföldi hallgatók arányának nyolc-tíz százalékra növelését emelte ki, utóbbit fél évtized alatt kívánta elérni a pályázó.

Rechnitzer János általános rektorhelyettes koncepciója a Kisalföld cikke szerint az új képzési formák - így az online kurzusok - térnyerését, a minősített oktatók számának, ezen keresztül pedig a pályázati forrásoknak a bővülését helyezte előtérbe. Az idegen nyelvű képzésekre a rektorhelyettes is a mainál szélesebb körben kívánt építeni.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Új vezérigazgató a Tetra Pak kelet-európai divíziójának élén

A Tetra Pak, a világ vezető élelmiszerfeldolgozással és csomagolással foglalkozó vállalata nemrégiben Guillaume Latourrette-t nevezte ki a... Teljes cikk

Új vezető a Procter & Gamble közép-európai régiójának élén

A Procter & Gamble közép-európai ügyvezető igazgatói megbízatását és az igazgatótanács elnöki címét Gabriel Ragy tölti be, ezzel a vállalat... Teljes cikk