Megjelent: 7 éve

Gondoskodjon alkalmazottai szociális biztonságáról az új lehetőségek igénybevételével

Az 1993. évi XCVI törvény 2012. decemberi módosítása jelentősen kibővítette az önsegélyező pénztárak által nyújtható szolgáltatások körét. Ennek megfelelően olyan új szolgáltatási elemek jelentek meg, melyek eddig a megszokott cafeteriából elérhetetlenek voltak.

A piacvezető IZYS Önsegélyező Pénztár eddig is széleskörű és rugalmas felhasználási lehetőségeket nyújtott, most pedig az alábbiakkal bővítette palettáját:

 • Egyetemi/főiskolai tandíj, kollégiumi vagy albérleti díj finanszírozása
 • Egész tanév ideje alatt óvodás és iskoláskorú gyermek ruházati költsége, tankönyve, tanszer költségek térítése
 • Szabad felhasználású szülési előtakarékosság már a terhesség 91. napjától!
 • TGYÁS-GYED - jövedelmet pótló kiegészítések
 • GYES-GYET - járandóságot megduplázó kiegészítések
 • Devizában nyilvántartott lakáskölcsön törlesztése
 • Közüzemi díjak vagy lakásrezsi védendő fogyasztóknak
 • Idősotthoni elhelyezés költségének finanszírozása
 • Otthoni ápolás finanszírozása

  Az IZYS Önsegélyező Pénztár egy felturbózott nyugdíj- és egészségpénztár is egyben.A legnépszerűbb és leggyakrabban használt egészségpénztári szolgáltatások mind-mind elérhetők. Többek között gyógyszerre, gyógyászati segédeszközre, optikai eszközre, egyes fogászati ellátásokra, táppénz kiegészítésre, védőoltásokra, csecsemő és babaápolási termékekre is költhető ugyanúgy, mint a hagyományos egészségpénztáraknál.

  Ha nyugdíjcélra szánja valaki, akkor stabil alapot jelent ez a megtakarítás. A konzervatív stratégiával fialtatott összeg soha nem lesz kitéve tőzsdei árfolyam-hullámzásoknak, mert az állampapír befektetés révén egy megbízható, a banki kamatokat jellemzően meghaladó hozamot nyernek. Fontos még tudni, hogy az önsegélyező pénztári megtakarítás két évre történő lekötése, további bónusz adókedvezmény igénybe vehetőségével jár, ugyanis lekötés kezdeti évében plusz 10 százalék adókedvezményt kap a tag a lekötött összeg után - munkáltatói befizetésből származó összeg lekötése után is - ami a megtakarításait növeli, így kétévente a hozamon felül még többlet adókedvezményt is kapnak.

  Az öngondoskodás kulcseszköze és a munkáltatók részére is számos további előnyt rejt

  Az önkéntes önsegélyező pénztár egyike a 3 önkéntes pénztártípusnak (egészségpénztár, nyugdíjpénztár), melynek tulajdonosai maguk a tagok, akik egyben az ügyfelek is. A pénztárba magánszemélyek léphetnek be, azonban a tagbefizetést a munkáltató átvállalhatja, kiegészítheti. A tagok szabadon megválaszthatják, hogy mire szeretnék felhasználni számlájukon található pénzüket. Az önsegélyező pénztárra pontosan ugyanazok a szabályozások érvényesek, mint egy egészségpénztárra, így teljesen egyszerűen adoptálható bármely, már kialakított cafeteria rendszerhez, amiben az egészségpénztári elem már szerepel.

  Miért választja egyre több alkalmazott az IZYS Önsegélyező Pénztár szolgáltatásait?

 • Az IZYS működési költsége majdnem a felére csökkent az elmúlt 9 év során
 • A hagyományos csatornák mellett egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az online vásárlásra és ügyintézésre is,
 • A tagok igényei és visszajelzései fontosak számukra, mert az alapján folyamatosan fejlesztik és csiszolják a Pénztár működését.
 • Már több mint 170 szerződött munkáltatói partner országszerte,
 • Országos kártyaelfogadó hálózata már mintegy 4.000 üzletet ölel fel és ebből közel 1.500 partner átlagosan 10 százalék feletti kedvezményt nyújt,
 • Az IZYS tagdíjbevétele és létszáma mintegy megduplázódott 2013-ban.

  Megkönnyítjük a vállalatok dolgát: egyszerű belépés, sokrétű felhasználás

  Először a munkáltatónak kell szerződést kötnie a tagdíjfizetésre vonatkozóan. Majd a dolgozóknak belépési nyilatkozatot kell online kitölteniük, vagy tömeges beléptetés esetén a vállalat egy Excel táblában átadhatja a dolgozók adatait és a pénztár elkészíti a belépési nyilatkozatokat, amit a dolgozóknak már csak alá kell írniuk.

  A dolgozóknak belépéskor még nem kell eldönteniük, milyen szolgáltatásokat fognak majd igénybe venni. A szolgáltatások közül később, az aktuális élethelyzetüknek megfelelően is szabadon válogathatnak. A felhasználási oldal - az összeg elköltése - már nem érinti a munkáltatót, azt a tagok önállóan tudják intézni.

  Amikor a dolgozó költeni szeretne az egyenlegéből, akkor azt teheti a kártya használatával - azzal fizet az üzletekben.

  A másik lehetőség a pénztár honlapján a nyomtatványok menüpontból letölthető a szolgáltatás igénylőlap megküldésével tudnak. A pénztár rövid, 3 munkanapos átfutási határidővel utalja a dolgozók bankszámlájára szolgáltatás összegét.

  További információ: www.izys.hu

  Következő lépés az elégedett és motivált alkalmazottak felé

  Szerződéskötési igényét, jelezhetik az IZYS ügyfélszolgálatán vagy a pénztár igazgatójánál, Belányi-Sztraka Szabolcsnál a 06 70 366 3160 telefonszámon.

  Vállalati tanácsadóik első körben felmérik az igényeket, hogy a lehető legkedvezőbb megoldást találják meg partnereik számára.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
  Follow hrportal_hu on Twitter
  További cikkek
  Visszarendeződés, vagy átrendeződés? A munkaerő-kölcsönzés szerepe

  A koronavírus okozta világjárvány hatására tömeges elbocsátásokba kezdtek a cégek a világ minden táján, hiszen a válság minden piaci területre... Teljes cikk

  KARITATÍV PROGRAMLEHETŐSÉG

  Segítsünk együtt és köszönjük meg orvosaink, ápolóink kemény munkáját néhány szabad óránk hasznos eltöltésével! Teljes cikk

  Harmadával nőhet a fizetésképtelenné váló cégek száma a válság hatására

  Nyilvánvaló, hogy a koronavírus jelentősen hat a Magyarországon működő vállalatok fizetőképességére. Ennek mértékéről azonban számottevő... Teljes cikk