Gyárat avatott székesfehérváron a Filtronic"/>
Megjelent: 15 éve

Gyárat avatott székesfehérváron a Filtronic

Új üzemcsarnokot avatott Székesfehérváron a Filtronic PLC. A mobil kommunikációhoz, bázisállomásokhoz, adókhoz berendezéseket gyártó vállalat értesülések szerint a következő években több száz további munkahelyet teremt Székesfehérváron.

Felavatták a mobil kommunikációhoz, bázisállomásokhoz, adókhoz berendezéseket gyártó Filtronic PLC székesfehérvári elektronikai gyárát pénteken. A megnyitón Nagy-Britannia nemzetközi kereskedelmi és befektetési különleges megbízottjaként részt vett York hercege is.

Az Egyesült Királyságban, Finnországban, az Egyesült Államokban, Kínában és Ausztráliában jelentős gyártási kapacitással rendelkező, tavaly 240 millió font forgalmat bonyolító brit vállalkozás a Videoton Ipari Parkban egy 8000 négyzetméter alapterületű üzemcsarnokba települt be.

Első lépésben ötven munkahelyet teremtett. Az első gyártósor már elkészült, és szeptember végén megkezdődött a termelés. A beruházás megvalósítása az ITD Hungary információja szerint 2 millió euróba került.

Az angol tulajdonú cég számára mintegy 100-150 millió forintos költséggel alakította át az addig televíziógyártással hasznosított üzemet a Videoton Holding Rt. - mondta el a Videoton vezérigazgatója. Sinkó Ottó hozzátette: az ipari park legújabb vállalkozása a Videotontól kölcsönzi a munkaerőt, valamint igénybe veszi annak több szolgáltatását is.

A Videoton később alkatrészgyártással szeretne a Filtronic beszállítójává válni, mivel a hazai cég számos olyan alkatrészt készít, amelyet az angol tulajdonú vállalkozás is használ a termékeinél - közölte Sinkó Ottó. Információja szerint a Filtronic a következő években több száz munkahelyet teremt Székesfehérváron.

A megnyitó ünnepségen Székesfehérvár polgármestere hangsúlyozta: az új cég letelepedése beleillik a városnak abba a hosszú távú programjába, amelynek egyik célja az innováció, a modern technológiák alkalmazása.

A Filtronic PLC a világelső számos rádiófrekvenciás,(RF) mikrohullámú- és milliméter hullámú eszközök alkatrészeinek és részegységeinek a gyártásában és tervezésében. Termékeit a vezeték nélküli kommunikációs infrastruktúra berendezéseiben, mobilkészülékekben, elektronikus haditechnikai eszközökben, és pont-pont kommunikációs rendszerekben használják.

A cég magyarországi letelepedéséhez nagymértékben hozzájárult az ITDH Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Kht. által nyújtott segítség. Az ITDH ugyanis találkozókat szervezett a Filtronic részére és információkat, tanácsadási szolgáltatásokat nyújtott számára.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Végre egy jó hír: a Volánbusznál növelték a létszámot

A Volánbuszhoz áprilisban és májusban összesen 280 új munkavállaló csatlakozott, ezen belül az autóbusz-vezetők létszáma 166-tal emelkedett -... Teljes cikk

Munkahelyeket hoz létre a Royal Traktor Pápán

Húsz munkahelyet hoz létre a Royal Traktor Zrt. pápai telephelyén, ahol értékesítési képzéseket is tartanak majd. Teljes cikk

Munkavállalói összefogással veszik fel a harcot a krízissel a Continental dolgozói

A Continental egyéni védőeszközök gyártásával és a a termelés átcsoportosításával reagált a járványhelyzetre. Teljes cikk

Kapcsolódó hírek