Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Gyurcsány beáll dolgozni a nehéz heyzetben lévő emberek mellé

A foglalkoztatási nehézségeket, a fiatalok elvándorlását nevezte a térség legnagyobb gondjának Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke kedden a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Vásárosnaményban, ahol a párt országjáró körútjának első tapasztalatairól beszélt.

images

images

A volt miniszterelnök elmondta: Vásárosnaményban több gyár bezárt, kevesebb a vállalkozás, alig van foglalkoztató, "van egy elerőtlenedés, nem kétséges, hogy az emberek fáradtak, csalódtak, másra vágynak. Legalább arra, hogy meghallgassák őket" - tette hozzá.

A párt elnöke elmondta: a Demokratikus Koalíció (DK) képviselői az országjáró körútjukon hátrányos helyzetű településekre és régiókba látogatnak el a következő hetekben.

Gyurcsány Ferenc az egyik vásárosnaményi fodrászüzletben tartott lakossági találkozót követően az MTI kérdésére elmondta: a kezdeményezés célja, hogy meghallgassák azokat az embereket, akik "nehezebb életkörülmények között élnek mostanában, és akikről mintha elfeledkezett volna az ország, vagy legalábbis a kormányzat".

Hozzátette: a következő hetekben felkeresik az ország nehéz helyzetű településeit, megismerkednek az ott dolgozó családok hétköznapjaival. A pártelnök beáll közéjük dolgozni és velük is lakik majd, csak a hétvégéket tölti Budapesten.

A volt kormányfő a nap folyamán Tiszaadonyban a helyi játszótér javításában segédkezett, délután almát rázott és szedett egy kiskertben, este pedig Vásárosnaményban lakossági találkozón vett részt. Gyurcsány Ferenc elmondta: Tiszaadonyban olyan családnál laknak, "akik korábban falusi vendéglátásból éltek, ez mára már tönkrement, nincsenek vendégek, nem jönnek látogatók, nem tudják megfizetni".

Szerdán a Borsod megyei Rakacára és Sajókazára látogat el Gyurcsány Ferenc, később pedig Heves, Nógrád, Békés és Baranya megyei településeket is felkeres majd.
  • 2020.05.22Asszertív online kommunikáció – Online tréning 100%-ban gyakorlati feladatokra épülő, tréning jellegű képzésünk 3 egységből áll, melyek egymáshoz közeli napokon kerülnek megtartásra és egymásra épülnek, így a tudás elmélyítése az intenzitás és ismétlési lehetőség által garantált, a beszéd gördülékenny, választékos és magabiztos lesz. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Válságkezelő alapjövedelmet vezet be az I. kerület

Százezer forintra egészíti ki a rászorulók jövedelmét a következő 3 hónapban a Budavári Önkormányzat. Segítséget kaphatnak többek között a... Teljes cikk

A bérköltségek részleges átvállalása is szerepel a gazdaságvédelmi akcióterv újabb etapjában

Rövidített munkaidő bevezetése esetén a kormány kész átvállalni a bérköltségek egy részét, emellett beruházás és hitelgarancia nyújtásával... Teljes cikk

Mától Magyarország teljes területén ingyenes a parkolás

Április 6-tól visszavonásig nem kell fizetni a parkolásért egyetlen településen sem. Teljes cikk