Megjelent: 2 hónapja

Hárommillió alá csökkent a munkanélküliek száma Spanyolországban

Spanyolországban májusban hárommillió alá csökkent a regisztrált munkanélküliek száma, amire 2008 novembere óta nem volt példa - közölte a spanyol munkaügyi minisztérium.

images

A munkaügyi központok nyilvántartásában 2,9 millió munkanélküli szerepel, számuk májusban százezerrel, 3,3 százalékkal csökkent áprilishoz képest. Éves összehasonlításban 858 ezerrel, 22,7 százalékkal lettek kevesebben 2021 májusa óta.

Az év ötödik hónapjában minden ágazatban csökkent a munkanélküliség, de legnagyobb mértékben, 64 ezerrel a szolgáltatói szektorban.

eu munkanélküliség

A spanyol kormány az eredmények további javulásával számol, a tavalyi 13,3 százalék után idén 12,8 százalékos munkanélküliségi rátával tervez.

Májusban a foglalkoztatottak száma 214 ezerrel növekedett és meghaladta a 20,2 milliót. Ahogy áprilisban, úgy májusban is javult a foglalkoztatás minősége köszönhetően annak, hogy az aláírt új munkaszerződések 44,5 százaléka határozatlan időre szól.

A spanyol parlament februárban munkaügyi reformot fogadott el, amely a határozatlan idejű foglalkoztatást nevezte meg általános gyakorlatnak és meghatározta azt a kevés kivételt, amikor ettől el lehet térni.

  • 2022.08.29Mit tegyél, hogy tőled vásároljanak? Értékesítése mindig szükség van; nem csak akkor, ha a cégnek jól megy, de akkor is, amikor nehéz időszak következik. Részletek Jegyek
  • 2022.09.28 recruiTECH BLUE Kékgalléros foglalkoztatók, termelő logisztikai vállalatok = recruiTECH BLUE konferencia, ahol újra a fizikai toborzáson lesz a hangsúly. Harmadik országbeliek foglalkoztatása, szállásoltatás, online toborzás, outsourcing és még számos aktuális téma! Részletek Jegyek
  • 2022.10.05Tréning Kerekasztal Konferencia 2022. Folytonos változások, aggodalom, stressz, hybrid működés, motivációvesztés, soha nem látott fluktuáció - napjainkban számos már korábban is tapasztalt és rengeteg új kihívással küzdenek a cégvezetők, HR és képzési szakemberek. Az idei Tréning Kerekasztal konferencia több évtizedes hagyományt követve az aktuális szervezeti és HR kihívásokra ad válaszokat és bemutatja a magyar piac vezető tréningcégeinek legújabb fejlesztéseit és tapasztalatait. Részletek Jegyek
  • 2022.11.09Új EU-s irányelvek a Munka Törvénykönyvében Jelentős munkaügyi adminisztratív feladat ősz elején - két irányelv átültetésével módosul a munka törvénykönyve. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter

Facebook