kapubanner for mobile
Megjelent: 3 éve

Hasznos dolgokra tanítjuk a gyereket, ha bevonjuk a ház körüli munkákba

A gyerekek nagyon kíváncsiak, szeretnék megismerni a világot, és próbálják azt leutánozni a maguk módján szerepjátékok segítségével. A gyermek egészséges fejlődését hatékonyan elősegítik a szerepjátékok.

vas műszaki bolt -

Fiúk esetében népszerű a szerelés, a mindent megjavító férfi mintájának másolása, aki szerszámosládájával a világ és a háztartás ura. A kisgyerek sok esetben ott lábatlankodik az épp munkáját végző apa mellett, aki emiatt bosszankodik.

Pedig sokkal érdemesebb bevonni a gyereket az effajta tevékenységekbe is már egészen kicsi kortól, az aktuális életkorának megfelelően. Vannak különböző szerszámok, amelyekkel biztonságosan megismertethetjük vele az annyira vágyott felnőtt világot.

Hogyan kezdjünk bele?

Megfelelő eszközöket találhatunk a VasMuszakiBolt.hu kőműves szerszám kínálatában is, vagy vásárolhatunk nekik kisebb szerszámokat életkorukhoz mérten. A legjobb, ha egyenesen egy saját szerszámosládával indítunk, amiben megtanulja rendszerezni a személyes darabjait.

Mutassuk meg nekik egyesével az őket érdeklő szerszámainkat is, és türelmesen magyarázzuk el, hogy melyik mire való! Amit semmiképpen nem használhat, azt is magyarázzuk el, hogy mi az és miért veszélyes, válaszoljunk minden felmerülő kérdésre!

A tavaszi és nyári időszakban akár a kertben is segítségünkre lehetnek a csöppségek, de még ősszel is összegereblyézhetjük közösen a lehullott faleveleket. Az ültetést kifejezetten szeretik és hasznos is, ha látják, hogyan fejlődik a paprika, a paradicsom az ágyásban. Az öntözést is nyugodtan rájuk bízhatjuk.

Miért jó ötlet bevonni a gyereket a szerelési és ház körüli munkákba?

Ezekbe a munkálatokba nem azért vonjuk be gyermekeinket, hogy elvégezzék azokat helyettünk, de még csak nem is a segítség miatt. Hiszen sokszor csak lassítanak minket a folyamatokban, sokkal hamarabb végeznénk nélkülük, de a közösen végzett munka örömtelibb.

Az együtt töltött minőségi idő, a közös élmény mindkettőnk számára örök és maradandó emlék. A gyermek bevonódásával fejlődik az önbizalma, sikerélményeket szerezhet, és büszke lehet magára.

Ha feladatot bízunk rá, azzal elősegítjük, hogy kialakuljon benne a felelősség vállalása, illetve függetlenségre is tanítja. Nem utolsó sorban pedig megtanulja tisztelni a befektetett munkát, ha látja, mi az ára annak, ha dolgozunk. Mindig segítsünk neki, dicsérjük meg őt, és köszönjük meg, ha valamit elvégzett!

Hogyan legyünk biztonságban munka közben a gyerekkel?

A szabályok felállítása alapvető feladat, hiszen akadhatnak helyzetek, amikor kárt is okozhatunk. A legfontosabb, hogy ne engedjük neki, hogy szerszámmal a kezében szaladgáljon!

Minden alkalommal, mikor hozzányúl valamihez, előtte beszélje meg velünk, hogy szabad-e, nekünk pedig mindig pontosan tudnunk kell, hogy hol van és mit csinál. Végül pedig, de nem utolsó sorban a szerszámokat mindig a helyére tegyük vissza, így nem lesz káosz, és a gyermek a rendet is könnyebben megtanulja!

  • 2024.06.03Projektmenedzsment képzés A KÉPZÉS CÉLJA: A projektmenedzsment elméletének és gyakorlatának megismertetése a résztvevőkkel. A projektmenedzsment módszereinek begyakorlása példákon és esettanulmányokon keresztül. A résztvevők projektvezetési képességének fejlesztése és felkészítésük projektek önálló, sikeres lebonyolítására. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.05Pénzügyi kimutatások elemzése A képzés során a résztvevők megismerik és elsajátítják a beszámoló elemzés eszközeit és technikáit, képessé válnak egy vállalat vagyoni, pénzügyi és jövedelmi helyzetének komplex megítélésére a nyilvánosan elérhető pénzügyi beszámolók alapján. Betekintést kapnak a vállalati beszámolók megértéséhez elengedhetetlen iparági elemzés eszközrendszerébe és technikáiba.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.10Szakemberből vezető A szerepváltás nézőpontváltással is jár, nem csak névjegykártyád változott meg. Ha szakemberből lettél vezető érdemes feltenned a kérdéseket: Mi a feladatom? Miért vagyok felelős? Mi változott? Ez a képzés abban segít, hogy tisztábban tudd megfogalmazni és megérteni a saját vezetői szerepedet, az ezzel kapcsolatos változásokat és elvárásokat.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.13Tudatos delegálás - vezetői tréning Programunk két fontos vezetői készség fejlesztésére irányul. Az egyik a tudatos delegálás, mint elengedhetetlen vezetői időfelszabadító, munkatárs-fejlesztő készség, a másik az ehhez szükséges asszertív kommunikáció, amely ezt a folyamatot segíti.info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Elon Musk szerint dolgozni nem kell majd a jövőben, csak értelmet találni az életnek

A párizsi Viva Technology konferencián Elon Muskot arról kérdezték, aggódik-e miatta, hogy a mesterséges intelligencia majd elveszi a munkáját. A... Teljes cikk

NAV-Mobil: üzenet érkezik, ha változik a munkaviszony

A foglalkoztatási adatok bármikor ellenőrizhetők a NAV-Mobilban, májustól pedig már push üzenetet is küld az alkalmazás a biztosítotti jogviszony... Teljes cikk

A svájci cégek 30 ezer embernek adnak munkát Magyarországon

Magyarország növekvő gazdasági teljesítménye és versenyképes adórendszere jó üzleti környezetet kínál a Svájcból érkező vállalkozásoknak,... Teljes cikk