Megjelent: 10 éve

Hatékonyabbá válik az adóhatóság

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) valamint Vám- és Pénzügyőrség (VPOP) összevonása új távlatokat nyithat az adócsalás elleni harcban a két szervezet adatbázisainak összenyitása miatt - írja az MTI nyomán a Napi Gazdaság.

A lapnak nyilatkozó szakértők szerint már most látszik, hogy nem lesz egyszerű feladat a nemzeti ellenőrzési hivatal felállítása, a nagy hagyományokkal rendelkező két szervezet integrációja, ezért némi fennakadásra januárban biztosan számítaniuk kell az adófizetőknek.

Vámosi-Nagy Szabolcs, az Ernst & Young adószakértője úgy véli, ha a két szervezet korlátlanul használhatja a másik adatbázisát, akkor javulhat az adócsalások felderítési esélye.

MTI/Napi Gazdaság/Világgazdaság
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter